Crvena Zvezda: UEFA, skloni nam s puta braću iz Pireja! Terza hoće - Seltik!

„Samo da ne izvučemo Olimpijakos zbog dobrih odnosa klubova“, poručuje sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević.

Fudbal 14.07.2016 | 21:00
Crvena Zvezda: UEFA, skloni nam s puta braću iz Pireja! Terza hoće - Seltik!
Zašto kažeš Valeta, a misliš na žreb? Mogu na Marakani da plasiraju stereotipne priče o tome kako posao u sudaru sa Maltežanima nije završen, ali je činjenica da će kompletna zvezdaška javnost sutra gledati ka jednom mestu – Nionu (12 časova). Srpski šampion, ovog puta u nepovlašćenom društvu, saznaće ime potencijalnog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i možda spoznati da li su ovogodišnje evropske ambicije realne.

Konsenzus svih zaposlenih u Ljutice Bogdana glasi: Sklonite nam braću iz Pireja sa puta ka Ligi šampiona. Olimpijakos je označen kao tim koji bi valjalo preskočiti zbog objektivne snage, evropskog iskustva, ali i bratskih odnosa dva kluba.

Zvezdin talisman sa prvog žreba Blažo Raosavljević ponovo će biti na licu mesta.

„Samo da izbegnemo Olimpijakos. Ne bih voleo njih da vidim kao potencijalne rivale. Klubovi su u odličnim odnosima, da ne govorim koliko je grčki šampion jak. A ostalo? Koga god da dobijemo biće „čupavo“. Imaćemo 50 odsto šansi, plus-minus deset. Ekipe su ujednačene. Možda i imam želju, ali ne bih da malerišem“, poručuje sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević.

Izuzev Seltika favoriti su uglavnom opravdali tu ulogu u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija. Verovatno će velikan iz Glazgova u revanš duelu anulirati prednost time sa Gibraltara, i time zaokružiti potencijalne rivale Zvezde.

„Priželjkujem Seltik“, kao iz topa je odgovorio generalni direktor Zvezdan Terzić.

Ipak, i on je označio Olimmpijakos kao nepoželjnog rivala.

“Pored toga, ne bih voleo Dinamo, Viktoriju Plzen i Ludogorec. Sve ostalo može“, dodao je Terzić.

UEFA će sutra ujutru skratiti spisak, ali Crvena zvezda ima deset potencijalnih rivala. Pored nabrojanih Olimpijakosa, Dinama, Plzena, Seltika i Ludogoreca tu su još, vrlo verovatno APOEL, Bate, Legija, Kopenhagen i Salcburg.

„Iskreno da vam kažem, pored Olimpijakosa voleo bih da preskočim Salcburg i Legiju. Ostali slobodno mogu da dođu. Realno imamo potencijal da se suprotstavimo svima. Čak i Viktoriji Plzen“, dodaje Luis Ibanjez.

Ludogorec i Bate su pokazali snagu u prvim mečevima drugog kola kola. Isto važi i za Kopenhagen... Pored Seltika na prvi pogled je razočarao i APOEL koji je igrao nerešeno u Velsu. Priča o žrebu ne bi bila potpuna bez Dinama iz Zagreba. Spajanje hrvatskog i srpskog šampiona podiglo bi dobar deo Evrope na noge.

„Ako mi verujete neću da gledam žreb. Nekako sam ubeđen da ćemo da dobijemo ekipu koju možemo da prođemo. Ako tako razmišljaš to će se i destiti. Nemam želje. Znam da možemo da igramo protiv svih“, jasan je Damir Kahriman.

ZVEZDINI POTENCIJALNI RIVALI

Olimpijakos (Grčka)

Viktorija Plzen (Češka)

Pobednik meča Zrinjski (Bosna) – Legija (Poljska) 1:1

Pobednik meča Nju Saints (Vels) – APOEL (Kipar) 0:0

Pobednik meča BATE Borisov (Belorusija) – SJK (Finska) 2:0

Pobednik meča Linkoln (Gibraltar) – Seltik (Škotska) 1:0

Pobednik meča Salzburg (Austrija) – Lijepaja (Letonija) 1:0

Pobednik meča Vardar (Makedonija) – Dinamo (Hrvatska) 1:2

Pobednik meča Ludogorec (Bugarska) – Mladost (Crna Gora) 3:0

Pobednik meča Krusaders (Severna Irska) – Kopenhagen (Danska) 0:3

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar