Ф1 - Италијански медији брује: Ферари је на кољенима!

Лавина питања, и оптужби запљускује тим из Маранела, Корие дело Спорт, Ла Република, и Газета сручили су се на Ферари у потрази за кривцима због којих италијанска екипа има лоше резултате.

Остали спортови 19.07.2016 | 10:45
Ф1 - Италијански медији брује: Ферари је на кољенима!
Само онај ко не прати Формулу 1 не зна да је Ферари запао у толику дубиозу да позитивним причама Мауриција Аривабенеа не верује више нико, а најмање италијанска јавност. Подигла се велика прашина, па Кориере дело Спорт веома реално констатује Фераријеве могућности када пише како Себастијан Фетел не може ништа да постигне са тако спорим аутомобилом.

"Криза у Ферарију се продубљује, па је и брод Ред Булла отпловио далеко испред њих. Маранелове перформансе биле су у Британији сиве попут неба изнад Силверстона. Сви су то видели, а онда је Себастиан Фетел покушао да смири панику, док је шеф Мауризио Арривабене рекао како су перформансе на ВН Британије изгледале бедније него што то реално јесу“, стоји у тексту угледне Ла Републике, док колумнисти Газета дело Спорта постављу врло неугодна питања.

„Питамо се сада, да ли су брзоплете одлуке, попут отпуштања великог аеродинамичког стручњака Николаса Томазиса, биле исправне“, стоји у Газетиној причи која више личи на јавни упитник за руководство тима из Маранела, него на анализу резултата или способности возача.

Уколико се пажљиво протумачи све оно што италијански новинари недељама трубе, јасан је, мада не и једини закључак да се све њихове критике односе искључиво на екипу. Нико, па ни угледни спортски коментатори ових листова не дотичу се компетенција Себастијана Фетела, или Кимија Рајконена. За њих је главни кривац познат. Његово име је Маурицио Аривабенекога би италијанска јавност радо скинула са директорске функције.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар