F1 - Italijanski mediji bruje: Ferari je na koljenima!

Lavina pitanja, i optužbi zapljuskuje tim iz Maranela, Korie delo Sport, La Republika, i Gazeta sručili su se na Ferari u potrazi za krivcima zbog kojih italijanska ekipa ima loše rezultate.

Ostali sportovi 19.07.2016 | 10:45
F1 - Italijanski mediji bruje: Ferari je na koljenima!
Samo onaj ko ne prati Formulu 1 ne zna da je Ferari zapao u toliku dubiozu da pozitivnim pričama Mauricija Arivabenea ne veruje više niko, a najmanje italijanska javnost. Podigla se velika prašina, pa Koriere delo Sport veoma realno konstatuje Ferarijeve mogućnosti kada piše kako Sebastijan Fetel ne može ništa da postigne sa tako sporim automobilom.

"Kriza u Ferariju se produbljuje, pa je i brod Red Bulla otplovio daleko ispred njih. Maranelove performanse bile su u Britaniji sive poput neba iznad Silverstona. Svi su to videli, a onda je Sebastian Fetel pokušao da smiri paniku, dok je šef Maurizio Arrivabene rekao kako su performanse na VN Britanije izgledale bednije nego što to realno jesu“, stoji u tekstu ugledne La Republike, dok kolumnisti Gazeta delo Sporta postavlju vrlo neugodna pitanja.

„Pitamo se sada, da li su brzoplete odluke, poput otpuštanja velikog aerodinamičkog stručnjaka Nikolasa Tomazisa, bile ispravne“, stoji u Gazetinoj priči koja više liči na javni upitnik za rukovodstvo tima iz Maranela, nego na analizu rezultata ili sposobnosti vozača.

Ukoliko se pažljivo protumači sve ono što italijanski novinari nedeljama trube, jasan je, mada ne i jedini zaključak da se sve njihove kritike odnose isključivo na ekipu. Niko, pa ni ugledni sportski komentatori ovih listova ne dotiču se kompetencija Sebastijana Fetela, ili Kimija Rajkonena. Za njih je glavni krivac poznat. Njegovo ime je Mauricio Arivabenekoga bi italijanska javnost rado skinula sa direktorske funkcije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar