Интер платио играча 40 милиона евра!

Жоао Марио, према извештајима из Лисабона, постао је други најскупље плаћени фудбалер у историји "неразура" иза Кристијана Вијерија.

Фудбал 17.07.2016 | 08:00
Интер платио играча 40 милиона евра!
Нови шампион Европе, репрезентативац Португала и ас Спортинга из Лисабона, Жоао Марио, могао би да постане други најскупље плаћени фудбалер у историји славног Интера, иза неприкосновеног Кристијана Вијерија.

Из Лисабона стижу вести да су "лавови" пристали да продају неуморног везисту "неразурима" за пуних 40 милиона евра, што значи да ће Вијеријев прелазак из Лација у Интер, 1999. године, вредан 45 милиона евра и даље остати недостижан.

Треба рећи, ипак, да је сума од 45 милиона евра пре 17 година представљала данашња обештећења од око 80-90 млиона евра, о чему сведочи и то што је Интер 1997. платио Роналда Назарија да Лиму свега 28 милиона евра.

Прошле сезоне, "неразури" су "обили банку" због Жофрија Кондогбије, којег су Монаку платили 31 милион, а сада је избор пао на везисту који је импресивно одиграо ЕУРО 2016, завршен сензационалним тријумф Португалаца у финалу са Французима.

С обзиром на то да је Интер под присмотром УЕФА због кршења финансијског фер-плеја и да о сваком трансферу морају да буду обавештени људи из Ниона, претпоставка је да ће новац за довођење Жоао Марија бити обезбеђен продајом неког од најбољих играча екипе, а лако је погодити да би то могло да значи – капитена и центарфора Маура Икардија, којег тражи велики број клубова и који је већ, додуше преко атрактивне супруге, поручио да је време да оде.

Или бар добије повишицу.

Жоао Марио има 23 године, игра по десној страни, а у дресу зелено-белих одиграо је 92 меча, дао 14 голова и забележио 17 асистенција.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар