Inter platio igrača 40 miliona evra!

Žoao Mario, prema izveštajima iz Lisabona, postao je drugi najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji "nerazura" iza Kristijana Vijerija.

Fudbal 17.07.2016 | 08:00
Inter platio igrača 40 miliona evra!
Novi šampion Evrope, reprezentativac Portugala i as Sportinga iz Lisabona, Žoao Mario, mogao bi da postane drugi najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji slavnog Intera, iza neprikosnovenog Kristijana Vijerija.

Iz Lisabona stižu vesti da su "lavovi" pristali da prodaju neumornog vezistu "nerazurima" za punih 40 miliona evra, što znači da će Vijerijev prelazak iz Lacija u Inter, 1999. godine, vredan 45 miliona evra i dalje ostati nedostižan.

Treba reći, ipak, da je suma od 45 miliona evra pre 17 godina predstavljala današnja obeštećenja od oko 80-90 mliona evra, o čemu svedoči i to što je Inter 1997. platio Ronalda Nazarija da Limu svega 28 miliona evra.

Prošle sezone, "nerazuri" su "obili banku" zbog Žofrija Kondogbije, kojeg su Monaku platili 31 milion, a sada je izbor pao na vezistu koji je impresivno odigrao EURO 2016, završen senzacionalnim trijumf Portugalaca u finalu sa Francuzima.

S obzirom na to da je Inter pod prismotrom UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja i da o svakom transferu moraju da budu obavešteni ljudi iz Niona, pretpostavka je da će novac za dovođenje Žoao Marija biti obezbeđen prodajom nekog od najboljih igrača ekipe, a lako je pogoditi da bi to moglo da znači – kapitena i centarfora Maura Ikardija, kojeg traži veliki broj klubova i koji je već, doduše preko atraktivne supruge, poručio da je vreme da ode.

Ili bar dobije povišicu.

Žoao Mario ima 23 godine, igra po desnoj strani, a u dresu zeleno-belih odigrao je 92 meča, dao 14 golova i zabeležio 17 asistencija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar