Мини коментар: Како је Марина изазвала НАТО?!

Бомбе су падале на Србију, били смо у очају и безнађу те 1999. године, а тада 18-годишња Марина Маљковић је одлучила да се врати у родни Београд, иако никада није живела у њему. Несуђени студент психологије у Америци решио је да дели судбину свог народа.

Кошарка 16.07.2016 | 21:15
Мини коментар: Како је Марина изазвала НАТО?!
А када је живела у Лиможу, нико од деце у школи није хтео да прича са њом јер, замислите, није знала француски језик. Могло је место боравишта да буде и Сплит, и Барселона, и Атина, и Париз... Али, на животној прекретници, пресудио је очев ген, отишла је у халу и узела наранџасту лопту.

Ређала је успехе са Ушћем, Хемофармом, Партизаном, постала најмлађи европски селектор, убрзо и шампион Европе. Французи су неколико година касније добро научили ко је она, сад сви трче да је поздраве, у међувремену је усавршила и француски, али и кошаркашку игру.

Сад иде у Рио, ни сањала није, рецимо 2012, да ће бити у колони поносних српских спортских звезда. Када је гледате на тренингу, делује оштро, ауторитативно, јер зна шта хоће. На мајку Гордану. Као у никад превазиђеном хиту “Прљавог казалишта” вешто скрива сузе и емоције, а експлозију носи у себи. 

Европске круне, клупске и репрезентативне, ствар су навике породице Маљковић. И обавеза према Србији, на радост наше кошарке.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар