ЛЕ: Опасно "растерећено" Заглембје и "пакао" у Лубину!

Бивши голман Заглембија Бојан Исаиловић говори о некадашњем клубу и шансама Партизана: "Црно-бели морају да наметну свој стил и да избегну пакао у Лубину".

Фудбал 14.07.2016 | 14:30
ЛЕ: Опасно "растерећено" Заглембје и "пакао" у Лубину!
На стадиону Партизана, док су играчи Заглембије имали једини тренинг пред дуел са црно-белима у квалификацијама за Лигу Европе, срели смо Звездиног "ђака" и бившег репрезентативног чувара мреже - Бојана Исаиловића.

Управо у овом пољском клубу Исаиловић је 2012. завршио голманску каријеру.

За Лубин и Заглембије вежу га лепе успомене, а и он је Пољацима остао у истом таквом сећању, па с тога и не чуди позив да буде уз њих док су у Београду, али и за седам дана на реванш мечу.

Иако је поникао на црвено-белој страни Топчидерског брда и једну сезону провео у сениорском тиму Црвене звезде, Исаиловић је 2010. био на корак од преласка у Партизана. У последњем тренутку Бојан је преломио и продужио за Лубин...

На питање за кога ће навијати у среду, Исаиловић није имао лак одговор:

"Тешко питање...", слеже раменима и настаља: "У Црвеној звезди сам провео 14 година, а каријеру завршио у Заглембју. С друге стране, реч је о тиму из Србије и пре шест година ме је буквално пола сата делило од потписа за Партизан. Као Србин, желим најбоље нашем тиму, међутим, овога пута, емоције су подељене", искрен је бивши голман, који је 2010. године био у саставу Србије на Мундијалу у Јужној Африци.

Наравно, главна тема биле су информације о представнику Пољске.

"Заглембје је прошле сезоне испунило план освајањем трећег места и све ово што им се дешава у Европи за њих дође као шлаг на торти", почео је Исаиловић.

"Знају кога имају за противника и будите уверени да Партизан уважавају. Али због наведеног, у Београд су дошли растерећени и сигуран сам да ће то користити на терену. Тешко је проценити у ком смеру утакмица може да се отвори, али мислим да ће то зависити од Партизана. Црно-бели морају да буду спремни на чињеницу да пред њима стоји озбиљна и организована екипа, спремна да да максимум како би дошла до циља", открива некадашњи голман и додаје:

"Уколико Партизан успе да наметне свој стил игре, резултат не би требало да изостане".

Заглембје и је и на финансијском плану у мирној луци.

"Из клуба стоји 'КГХМ', огромна компанија и други извозник бакра на свету. Извори прихода су неограничени. По менталитету не воле да се разбацују и њима је потребан стабилан клуб у Екстракласи. Али, сваку прилику која им се укаже за титулу или излазак у Европу неће пропустити. У том случају 'КГХМ' одврће финансијске вентиле у виду премија и играчи имају додатни велики мотив. У последњих четири године знатно су напредовали инфраструктурно, било је још улагања и то се одмах одразило на резултат", преноси Исаиловић део разговора који је пре тога имао са спортским директором Заглембја.

Партизан у Лубину чека гостовање на модерном и бучном стадиону.

"Атмосфера у Лубину зависи од резултата у Београду. Ако Заглембје донесе повољан резултат, биће паклено. Карактерише их фанатична публика. То што се прича да су пољски навијачи сви хулигани није тачно. Тачно је да су јако бучни, у шта ће се уверити и играчи Партизана наредне недеље. Стадион је реновиран и представља праву кутију шибица, гледаоци су одмах до терена", подвукао је Бојан Исаиловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар