LE: Opasno "rasterećeno" Zaglembje i "pakao" u Lubinu!

Bivši golman Zaglembija Bojan Isailović govori o nekadašnjem klubu i šansama Partizana: "Crno-beli moraju da nametnu svoj stil i da izbegnu pakao u Lubinu".

Fudbal 14.07.2016 | 14:30
LE: Opasno "rasterećeno" Zaglembje i "pakao" u Lubinu!
Na stadionu Partizana, dok su igrači Zaglembije imali jedini trening pred duel sa crno-belima u kvalifikacijama za Ligu Evrope, sreli smo Zvezdinog "đaka" i bivšeg reprezentativnog čuvara mreže - Bojana Isailovića.

Upravo u ovom poljskom klubu Isailović je 2012. završio golmansku karijeru.

Za Lubin i Zaglembije vežu ga lepe uspomene, a i on je Poljacima ostao u istom takvom sećanju, pa s toga i ne čudi poziv da bude uz njih dok su u Beogradu, ali i za sedam dana na revanš meču.

Iako je ponikao na crveno-beloj strani Topčiderskog brda i jednu sezonu proveo u seniorskom timu Crvene zvezde, Isailović je 2010. bio na korak od prelaska u Partizana. U poslednjem trenutku Bojan je prelomio i produžio za Lubin...

Na pitanje za koga će navijati u sredu, Isailović nije imao lak odgovor:

"Teško pitanje...", sleže ramenima i nastalja: "U Crvenoj zvezdi sam proveo 14 godina, a karijeru završio u Zaglembju. S druge strane, reč je o timu iz Srbije i pre šest godina me je bukvalno pola sata delilo od potpisa za Partizan. Kao Srbin, želim najbolje našem timu, međutim, ovoga puta, emocije su podeljene", iskren je bivši golman, koji je 2010. godine bio u sastavu Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi.

Naravno, glavna tema bile su informacije o predstavniku Poljske.

"Zaglembje je prošle sezone ispunilo plan osvajanjem trećeg mesta i sve ovo što im se dešava u Evropi za njih dođe kao šlag na torti", počeo je Isailović.

"Znaju koga imaju za protivnika i budite uvereni da Partizan uvažavaju. Ali zbog navedenog, u Beograd su došli rasterećeni i siguran sam da će to koristiti na terenu. Teško je proceniti u kom smeru utakmica može da se otvori, ali mislim da će to zavisiti od Partizana. Crno-beli moraju da budu spremni na činjenicu da pred njima stoji ozbiljna i organizovana ekipa, spremna da da maksimum kako bi došla do cilja", otkriva nekadašnji golman i dodaje:

"Ukoliko Partizan uspe da nametne svoj stil igre, rezultat ne bi trebalo da izostane".

Zaglembje i je i na finansijskom planu u mirnoj luci.

"Iz kluba stoji 'KGHM', ogromna kompanija i drugi izvoznik bakra na svetu. Izvori prihoda su neograničeni. Po mentalitetu ne vole da se razbacuju i njima je potreban stabilan klub u Ekstraklasi. Ali, svaku priliku koja im se ukaže za titulu ili izlazak u Evropu neće propustiti. U tom slučaju 'KGHM' odvrće finansijske ventile u vidu premija i igrači imaju dodatni veliki motiv. U poslednjih četiri godine znatno su napredovali infrastrukturno, bilo je još ulaganja i to se odmah odrazilo na rezultat", prenosi Isailović deo razgovora koji je pre toga imao sa sportskim direktorom Zaglembja.

Partizan u Lubinu čeka gostovanje na modernom i bučnom stadionu.

"Atmosfera u Lubinu zavisi od rezultata u Beogradu. Ako Zaglembje donese povoljan rezultat, biće pakleno. Karakteriše ih fanatična publika. To što se priča da su poljski navijači svi huligani nije tačno. Tačno je da su jako bučni, u šta će se uveriti i igrači Partizana naredne nedelje. Stadion je renoviran i predstavlja pravu kutiju šibica, gledaoci su odmah do terena", podvukao je Bojan Isailović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar