ЛЕ: Данас игра Партизан, да га видимо...!

Утакмицом против Заглембја у 2. колу квалификација за Лигу Европе, Партизан почиње нову сезону. Тим освежен, а да ли и довољно за нови успех у Европи и озбиљнију улогу у Суперлиги од прошлогодишње, видећемо. Дилеме пред Пољаке су...

Фудбал 14.07.2016 | 13:00
ЛЕ: Данас игра Партизан, да га видимо...!
Претпрошле и прошле седмице видели смо на делу Чукарички и Војводину. У уторак је шампион Црвена звезда наступала на Малти, а у четвртак, истог дана када ће "брђани" и "лале" поново на терен, имаћемо прилику да видимо и "нови" Партизан.

"Нови" пре свега јер је освежен довођењем деветорице играча.

Навијачи "парног ваљка" нестрпљиво чекају премијерни наступ свог тима, од кога, поред борбе за "дуплу круну", односно потвратка на шампионски трон, после најблеђе првенствене сезоне у последње две и по деценије, очекују да опет буде учесник групне фазе УЕФА клупског такмичења. 

Претходних осам сезона, чак и када није био првак 2014, Партизан је европску годину започињао у квалификацијама за Лигу шампиона, али је углавном завршавао у масовнијем такмичењу. Ове креће од 2. кола квалификација за Лигу Европе, као повлашћен и тај статус имаће до жреба група 26. августа у Монаку, ако претходно прође три препреке које му стоје на путу.

Прва је из Пољске - Заглембје.

Интересантно да је Партизан први пут ове сезоне имао летње припреме управо у Пољској, где је шеф стручног штаба Иван Томић са сарадницима пуних 16 дана спремао и уигравао тим за искушења која су пред њим.

Партизан је у овом прелазном року довео готово ЦЕО НОВИ ТИМ: везисте Петра Ђуричковића, Сашу Марјановића, Милана Радина, Леонарда, штопера Бојана Остојића, левог бека Немању Милетића, офанзивне крилне играче Марка Јанковића и Мирослава Радовића, нападача Николу Ђурђића.

Од појачања би у тиму против екипе из Лубина требало да буду њих тројица - Радовић, Јанковић и Ђурђић.

Нагађања око састава и формације за коју ће се данас пред домаћом публиком определити Томић, биће решена нешто мало пре 20 сати (утакмица почиње у 20.15). Млади шеф стручног штаба српског освајача Купа углавном је током припремама уигравао екипу у формацији "4-2-3-1", али је повремено мењао и у "4-3-3".

Дилема је и да ли ће утакмицу почети опорављени и жељан игре Грегор Балажиц или 18-годишњи Никола Миленковић, коме би данашњи наступ у Хумској било и европско "ватрено крштење".

Мрежу Партизана требало би да чува искусни и проверени Бојан Шаранов.

Ако постоји недоумица око једног централног бека, место другог скоро је загарантовано за Седрика Гогуу. Бочни бековски тандем требало би да чине Мирослав Вулићевић (десно) иМирослав Богосавац (лево).

Задњи везни, у случају да се Томић одлучи за ту варијанту, биће Евертон Луиз и Дарко Брашанац. Ако, ипак, изабере формацију 4-3-3, онда би Мирослав Радовић требало да игра ближе аут линији са десне стране, Бразилац у средини, а Брашанац лево.

Испред два задња везна фудбалера у формација 4-2-3-1 биће Марко Јанковић по десном крилу, Радовић у средини и Немања Михајловић по лево боку, док се очекује да најистуренији буде Никола Ђурђић. Са тројицом истурених, центарфор Партизана заузео би позицију између крилних нападача Јанковића и Михајловића.

Шансу са клупе вребаће Валери Божинов, Саша Илић, Иван Бандаловски, Грегор Балажиц, Ален Стевановић...

У тиму сигурно неће бити Леонарда. Бразилац је пропустио већи део припрема и тренутно није довољно спреман да помогне новим саиграчима, упркос томе што је тражио да игра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар