LE: Danas igra Partizan, da ga vidimo...!

Utakmicom protiv Zaglembja u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan počinje novu sezonu. Tim osvežen, a da li i dovoljno za novi uspeh u Evropi i ozbiljniju ulogu u Superligi od prošlogodišnje, videćemo. Dileme pred Poljake su...

Fudbal 14.07.2016 | 13:00
LE: Danas igra Partizan, da ga vidimo...!
Pretprošle i prošle sedmice videli smo na delu Čukarički i Vojvodinu. U utorak je šampion Crvena zvezda nastupala na Malti, a u četvrtak, istog dana kada će "brđani" i "lale" ponovo na teren, imaćemo priliku da vidimo i "novi" Partizan.

"Novi" pre svega jer je osvežen dovođenjem devetorice igrača.

Navijači "parnog valjka" nestrpljivo čekaju premijerni nastup svog tima, od koga, pored borbe za "duplu krunu", odnosno potvratka na šampionski tron, posle najbleđe prvenstvene sezone u poslednje dve i po decenije, očekuju da opet bude učesnik grupne faze UEFA klupskog takmičenja. 

Prethodnih osam sezona, čak i kada nije bio prvak 2014, Partizan je evropsku godinu započinjao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je uglavnom završavao u masovnijem takmičenju. Ove kreće od 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kao povlašćen i taj status imaće do žreba grupa 26. avgusta u Monaku, ako prethodno prođe tri prepreke koje mu stoje na putu.

Prva je iz Poljske - Zaglembje.

Interesantno da je Partizan prvi put ove sezone imao letnje pripreme upravo u Poljskoj, gde je šef stručnog štaba Ivan Tomić sa saradnicima punih 16 dana spremao i uigravao tim za iskušenja koja su pred njim.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo gotovo CEO NOVI TIM: veziste Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića, Milana Radina, Leonarda, štopera Bojana Ostojića, levog beka Nemanju Miletića, ofanzivne krilne igrače Marka Jankovića i Miroslava Radovića, napadača Nikolu Đurđića.

Od pojačanja bi u timu protiv ekipe iz Lubina trebalo da budu njih trojica - Radović, Janković i Đurđić.

Nagađanja oko sastava i formacije za koju će se danas pred domaćom publikom opredeliti Tomić, biće rešena nešto malo pre 20 sati (utakmica počinje u 20.15). Mladi šef stručnog štaba srpskog osvajača Kupa uglavnom je tokom pripremama uigravao ekipu u formaciji "4-2-3-1", ali je povremeno menjao i u "4-3-3".

Dilema je i da li će utakmicu početi oporavljeni i željan igre Gregor Balažic ili 18-godišnji Nikola Milenković, kome bi današnji nastup u Humskoj bilo i evropsko "vatreno krštenje".

Mrežu Partizana trebalo bi da čuva iskusni i provereni Bojan Šaranov.

Ako postoji nedoumica oko jednog centralnog beka, mesto drugog skoro je zagarantovano za Sedrika Goguu. Bočni bekovski tandem trebalo bi da čine Miroslav Vulićević (desno) iMiroslav Bogosavac (levo).

Zadnji vezni, u slučaju da se Tomić odluči za tu varijantu, biće Everton Luiz i Darko Brašanac. Ako, ipak, izabere formaciju 4-3-3, onda bi Miroslav Radović trebalo da igra bliže aut liniji sa desne strane, Brazilac u sredini, a Brašanac levo.

Ispred dva zadnja vezna fudbalera u formacija 4-2-3-1 biće Marko Janković po desnom krilu, Radović u sredini i Nemanja Mihajlović po levo boku, dok se očekuje da najistureniji bude Nikola Đurđić. Sa trojicom isturenih, centarfor Partizana zauzeo bi poziciju između krilnih napadača Jankovića i Mihajlovića.

Šansu sa klupe vrebaće Valeri Božinov, Saša Ilić, Ivan Bandalovski, Gregor Balažic, Alen Stevanović...

U timu sigurno neće biti Leonarda. Brazilac je propustio veći deo priprema i trenutno nije dovoljno spreman da pomogne novim saigračima, uprkos tome što je tražio da igra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar