Видео: Ескобаров тим у финалу Копа Либертадорес!

Екипа Атлетико Насионала из Колумбије први је финалиста овогодишњег издања Копа Либертадорес.

Фудбал 14.07.2016 | 11:00
Видео: Ескобаров тим у финалу Копа Либертадорес!
Атлетико је у полуфиналу био бољи од бразилског Сао Паула, након 2:0 у првом мечу у гостима, славио је и у реваншу код куће 2:1.

Бразилци су повели у Медељину голом Џонатана Калерија већ у деветом минуту, али није прошло ни десет, а домаћин је изједначио.

Орландо Берио је пронашао Мигела Борху који поравнава резултат, а исти играч доноси преокрет и победу Атлетику поготком из пенала у 78. минуту.

Сао Пауло је меч завршио са деветорицом играча на терену, јер су по други жути картон непосредно након другог гола Борхе добили Дијего Лугано и Весли.

Колумбијци ће у финалу играти са бољим из дуела у којем се састају Индепендијенте дел Ваље из Еквадора и Бока Јуниорс из Аргентине.

Еквадорци су славили у првом мечу 2:1 код куће у предграђу престонице Кита. Реванш је у петак ујутру од 02:45 часова по нашем времену у Буенос Ајресу.



Атлетико је био омиљени тим чувеног нарко боса Пабла Ескобара, који је створио кокаинску империју у родном Медељину. Захваљујући новцу који је улагао у овај клуб, што из љубави према фудбалу, што због прања новца, Атлетико је освојио Копа Либертадорес 1989. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар