Video: Eskobarov tim u finalu Kopa Libertadores!

Ekipa Atletiko Nasionala iz Kolumbije prvi je finalista ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores.

Fudbal 14.07.2016 | 11:00
Video: Eskobarov tim u finalu Kopa Libertadores!
Atletiko je u polufinalu bio bolji od brazilskog Sao Paula, nakon 2:0 u prvom meču u gostima, slavio je i u revanšu kod kuće 2:1.

Brazilci su poveli u Medeljinu golom Džonatana Kalerija već u devetom minutu, ali nije prošlo ni deset, a domaćin je izjednačio.

Orlando Berio je pronašao Migela Borhu koji poravnava rezultat, a isti igrač donosi preokret i pobedu Atletiku pogotkom iz penala u 78. minutu.

Sao Paulo je meč završio sa devetoricom igrača na terenu, jer su po drugi žuti karton neposredno nakon drugog gola Borhe dobili Dijego Lugano i Vesli.

Kolumbijci će u finalu igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju Independijente del Valje iz Ekvadora i Boka Juniors iz Argentine.

Ekvadorci su slavili u prvom meču 2:1 kod kuće u predgrađu prestonice Kita. Revanš je u petak ujutru od 02:45 časova po našem vremenu u Buenos Ajresu.



Atletiko je bio omiljeni tim čuvenog narko bosa Pabla Eskobara, koji je stvorio kokainsku imperiju u rodnom Medeljinu. Zahvaljujući novcu koji je ulagao u ovaj klub, što iz ljubavi prema fudbalu, što zbog pranja novca, Atletiko je osvojio Kopa Libertadores 1989. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar