Тема дана: Референдум

У Бањалуци ће данас бити одржана сједница Колегијума Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити разматран термин одржавања 19. посебне сједнице парламента Српске о референдуму о Дану Републике.

Република Српска 14.07.2016 | 08:25
Тема дана: Референдум
Клубови посланика СНСД-а, ДНС-а, СП-а, СДС-К и народни посланик Илија Стеванчевић упутили су јуче предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу захтјев за заказивање посебне сједнице, саопштено је из парламента Српске.

Они су предложили двије тачке дневног реда - приједлог одлуке о расписивању референдума и избор и именовање Републичке комисије за спровођење референдума.

"Како је раније најављено, референдум се односи на изјашњавање грађана о Дану Републике Српске, 9. јануару", саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је заказао сједницу Колегијума са почетком у 9.30 часова.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је јуче да су СНСД, ДНС и СП усагласили иницијативу о одржавању референдума о Дану Републике 25. септембра и упутили је у Народну скупштину Републике Српске.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић најавио је јуче да би посебна скупштинска сједница о референдуму о Дану Републике требало да буде одржана у петак, 15. јула.

Извор: Срна

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Космос стасмос

14.07.2016 07:00

А привреду да покрену то незнају за глупе идеје су експерти,Косово је независно,па им то не знаци ниста јер бјезе према Европи од корупције и патриотизма.Дај прво да одговарају за пропаст српске па онда о референдумима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магла .ба

14.07.2016 07:02

Куповање времена пред безанију,свима је јасно да снсд и сателити губе све и даце морати одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јотан

14.07.2016 07:07

Дајте Референдум да Црква плаца порез и да се смање дневнице посланицима и сенаторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.07.2016 08:36

Е ово је право а дал зна неко колика је цифра наведених намјесника и колико укупно обрцу новца? И кад би нас неко питао какво це референдумско питање бити....Поздрав за БН у сваком погледу....

Name

борац

14.07.2016 07:10

Дан републике да буде на Бајин родјендан!!Он је РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

15.07.2016 06:28

Слажем се ! А после ћемо славити 25 мај! (Нека иду у пи.ду материну!

Name

Ста реци а не заплакати

14.07.2016 07:35

Изгледа да је мозда био фаул. Углавном Фадил је слозио таку банану Баји да је овај погресно доскоцио на буков намјестај и озљедио ногу. Е сад се десила конфузија на клупи посто је Баја и ифрац и тренер и све па не знају ста да ради. Елем неко се досјети да узме тајм аут. И поце убједјивање да озљедјен неце моц да гадја трице и да изадје а да га замјени корпулентни Павиц на сто наста велико комесање на клупи. Ста це Спирке да казе и дал це због тог гдје да прелwти ко зна,дзокер с клупе Игор се је усутио иако многи тврде да је добар у свакој ротацији,ваљда јер зна кад треба да сути а кад да не говори. Дал це у игру уци неко од новопецених појацања нпр папак Стевандиц који се итванредно прилагодјава свим стиловима игре а прелеце из једне у другу позицију брзином муње. Или мозда изненади Баја и доведе којег новог играца наводно их код Младена има који би замјенили противницки дрес иако вецина није таква. Ко зна ста доноси наставак утакмице ал једно је сигурно,бице неизвјесно до краја и са ниским ударцима посебно према наивним и неискусним играцима. Заказивање референдума о датуму утакмице а да се Баја није финансијски опоравио мозе да унисти клуб нацисто. Али мозда је Баји то и циљ,властитом промоцијом до НБА и цувеног тима из Wасингтона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

14.07.2016 07:55

А можда и онај наш Бањац из Дубице уђе и онако само сједи у задњој клупи и незна штаће јадан сам са собом док му Стевандић "премудри" не каже....

Name

Врс

14.07.2016 08:08

Причају о референдуму а из државе им становништво бјежи сваки дан.Неимаштина царује али само код грађана, код политичара никад боље стање.Примају плате по 5000 марака , а не могу донијети закон о празницима да ријеше ову спрдњу.За то су плаћени , ето за дан донесоше закон о нпопису.Борачки додатак и сва давања борачким и социјалним категоријама касне све више, кажу нема пара а може се организовати безвезни референдум да се извуче још пара из буџета ионако народ све плаћа.Треба неко зарадити на штампању листића , ситоштампи, и другим стварима везаним за организовање таквих догађаја.Овај референдум ничем не служи него у дневнополитичке сврхе одређеног круга људи око Лакташенка и за посљедицу ће имати даљње пропадање ентитета.Добро су плаћени и могу то лако ријешити у скупштини.Што се мене тиче могу их организовати 5 , ни ја ни моји укућани не излазимо.Ја се нисам борио у рату за ове лопове и крадљивце , на изборе треба изаћи и скинути ову банду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

14.07.2016 08:12

Стварно су са овим референдумом претјерали. Коме је до референдума у овим кризним временима. ваљда само буџетлијама. Мој га сигурно нико неће изаћи гласати јер имамо паметнија посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.07.2016 09:05

Мозда да предјас на Ислам, ако си упосте Јовица...

Name

Стеван

14.07.2016 09:22

Које вријеме и новац ће потрошити. Хајдемо референдум о поријеклу имовине по хитном поступку.На овај јоји се најављује нико од моје фамилије изаћи неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА,ДА

14.07.2016 09:48

Опет,млацење празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да референдуму

14.07.2016 15:35

Србин који не изадје на референдум и не гласа да се и даље слави 9 Јануар као Дан Републике је издајник Српског народа и Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ