Tema dana: Referendum

U Banjaluci će danas biti održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran termin održavanja 19. posebne sjednice parlamenta Srpske o referendumu o Danu Republike.

Republika Srpska 14.07.2016 | 08:25
Tema dana: Referendum
Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, SDS-K i narodni poslanik Ilija Stevančević uputili su juče predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću zahtjev za zakazivanje posebne sjednice, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Oni su predložili dvije tačke dnevnog reda - prijedlog odluke o raspisivanju referenduma i izbor i imenovanje Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

"Kako je ranije najavljeno, referendum se odnosi na izjašnjavanje građana o Danu Republike Srpske, 9. januaru", saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je zakazao sjednicu Kolegijuma sa početkom u 9.30 časova.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče da su SNSD, DNS i SP usaglasili inicijativu o održavanju referenduma o Danu Republike 25. septembra i uputili je u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković najavio je juče da bi posebna skupštinska sjednica o referendumu o Danu Republike trebalo da bude održana u petak, 15. jula.

Izvor: Srna

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Kosmos stasmos

14.07.2016 07:00

A privredu da pokrenu to neznaju za glupe ideje su eksperti,Kosovo je nezavisno,pa im to ne znaci nista jer bjeze prema Evropi od korupcije i patriotizma.Daj prvo da odgovaraju za propast srpske pa onda o referendumima.

ODGOVORITE
Name

Magla .ba

14.07.2016 07:02

Kupovanje vremena pred bezaniju,svima je jasno da snsd i sateliti gube sve i dace morati odgovarati.

ODGOVORITE
Name

jotan

14.07.2016 07:07

Dajte Referendum da Crkva placa porez i da se smanje dnevnice poslanicima i senatorima.

ODGOVORITE
Name

Bravo

14.07.2016 08:36

E ovo je pravo a dal zna neko kolika je cifra navedenih namjesnika i koliko ukupno obrcu novca? I kad bi nas neko pitao kakvo ce referendumsko pitanje biti....Pozdrav za BN u svakom pogledu....

Name

borac

14.07.2016 07:10

Dan republike da bude na Bajin rodjendan!!On je RS.

ODGOVORITE
Name

Re Borac

15.07.2016 06:28

Slažem se ! A posle ćemo slaviti 25 maj! (Neka idu u pi.du materinu!

Name

Sta reci a ne zaplakati

14.07.2016 07:35

Izgleda da je mozda bio faul. Uglavnom Fadil je slozio taku bananu Baji da je ovaj pogresno doskocio na bukov namjestaj i ozljedio nogu. E sad se desila konfuzija na klupi posto je Baja i ifrac i trener i sve pa ne znaju sta da radi. Elem neko se dosjeti da uzme tajm aut. I poce ubjedjivanje da ozljedjen nece moc da gadja trice i da izadje a da ga zamjeni korpulentni Pavic na sto nasta veliko komesanje na klupi. Sta ce Spirke da kaze i dal ce zbog tog gdje da prelwti ko zna,dzoker s klupe Igor se je usutio iako mnogi tvrde da je dobar u svakoj rotaciji,valjda jer zna kad treba da suti a kad da ne govori. Dal ce u igru uci neko od novopecenih pojacanja npr papak Stevandic koji se itvanredno prilagodjava svim stilovima igre a prelece iz jedne u drugu poziciju brzinom munje. Ili mozda iznenadi Baja i dovede kojeg novog igraca navodno ih kod Mladena ima koji bi zamjenili protivnicki dres iako vecina nije takva. Ko zna sta donosi nastavak utakmice al jedno je sigurno,bice neizvjesno do kraja i sa niskim udarcima posebno prema naivnim i neiskusnim igracima. Zakazivanje referenduma o datumu utakmice a da se Baja nije finansijski oporavio moze da unisti klub nacisto. Ali mozda je Baji to i cilj,vlastitom promocijom do NBA i cuvenog tima iz Wasingtona

ODGOVORITE
Name

Pantelija

14.07.2016 07:55

A možda i onaj naš Banjac iz Dubice uđe i onako samo sjedi u zadnjoj klupi i nezna štaće jadan sam sa sobom dok mu Stevandić "premudri" ne kaže....

Name

Vrs

14.07.2016 08:08

Pričaju o referendumu a iz države im stanovništvo bježi svaki dan.Neimaština caruje ali samo kod građana, kod političara nikad bolje stanje.Primaju plate po 5000 maraka , a ne mogu donijeti zakon o praznicima da riješe ovu sprdnju.Za to su plaćeni , eto za dan donesoše zakon o npopisu.Borački dodatak i sva davanja boračkim i socijalnim kategorijama kasne sve više, kažu nema para a može se organizovati bezvezni referendum da se izvuče još para iz budžeta ionako narod sve plaća.Treba neko zaraditi na štampanju listića , sitoštampi, i drugim stvarima vezanim za organizovanje takvih događaja.Ovaj referendum ničem ne služi nego u dnevnopolitičke svrhe određenog kruga ljudi oko Laktašenka i za posljedicu će imati daljnje propadanje entiteta.Dobro su plaćeni i mogu to lako riješiti u skupštini.Što se mene tiče mogu ih organizovati 5 , ni ja ni moji ukućani ne izlazimo.Ja se nisam borio u ratu za ove lopove i kradljivce , na izbore treba izaći i skinuti ovu bandu

ODGOVORITE
Name

Jovica

14.07.2016 08:12

Stvarno su sa ovim referendumom pretjerali. Kome je do referenduma u ovim kriznim vremenima. valjda samo budžetlijama. Moj ga sigurno niko neće izaći glasati jer imamo pametnija posla.

ODGOVORITE
Name

Srbin

14.07.2016 09:05

Mozda da predjas na Islam, ako si uposte Jovica...

Name

Stevan

14.07.2016 09:22

Koje vrijeme i novac će potrošiti. Hajdemo referendum o porijeklu imovine po hitnom postupku.Na ovaj joji se najavljuje niko od moje familije izaći neće.

ODGOVORITE
Name

DA,DA

14.07.2016 09:48

Opet,mlacenje prazne slame.

ODGOVORITE
Name

Da referendumu

14.07.2016 15:35

Srbin koji ne izadje na referendum i ne glasa da se i dalje slavi 9 Januar kao Dan Republike je izdajnik Srpskog naroda i Republike Srpske.

ODGOVORITE