Стиже освјежење

У Републици Српској данас ће бити свјежије и промјенљиво вријеме са пролазном кишом, пљусковима са грмљавином, локалним непогодама и дневном температуром од 20 до 30 степени Целзијусових.

Република Српска 14.07.2016 | 08:12
Стиже освјежење
Јутро је сунчано и топло на истоку и југу, а на западу и сјеверу облачно уз кишу и пљускове са грмљавином.

Током пријеподнева кишни облаци премјештаће се према истоку и централним предјелима, а на западу се очекује смањивање облачности, па ће тамо киша бити само повремена уз више сувог времена, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне ће бити облачно уз кишу и пљускове са грмљавином на истоку, а очекују се и локалне непогоде уз могућу појаву града, јаког вјетра и јачих падавина.

Према вечери у већини предјела биће суво, а у ноћи ће поново падати киша, прво у западним крајевима.

Дуваће вјетар умјерен и промјенљив, при пљусковима повремено појачан.

Највиша дневна температура ваздуха имаће велике разлике од крајњег запада, гдје ће бити око 20 до истока где ће бити до 30 степени Целзијусових. У Херцеговини и даље топло уз температуру до 33 степена.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Рудо 16, Чемерно 17, Мркоњић Град 18, Приједор, Нови Град 19, Соколац, Хан Пијесак 20, Бањалука, Бијељина, Добој 21, Билећа 23, Требиње 25 степени.

Падавине у посљедња 24 часа: Крупа на Уни 32,5, Нови Град 14,8, Србац 12,3, Рибник 9,6, Мркоњић Град 1,9 и Зворник један литар по метру квадратном.

Срна

Коментари / 0

Оставите коментар