Stiže osvježenje

U Republici Srpskoj danas će biti svježije i promjenljivo vrijeme sa prolaznom kišom, pljuskovima sa grmljavinom, lokalnim nepogodama i dnevnom temperaturom od 20 do 30 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 14.07.2016 | 08:12
Stiže osvježenje
Jutro je sunčano i toplo na istoku i jugu, a na zapadu i sjeveru oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Tokom prijepodneva kišni oblaci premještaće se prema istoku i centralnim predjelima, a na zapadu se očekuje smanjivanje oblačnosti, pa će tamo kiša biti samo povremena uz više suvog vremena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne će biti oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom na istoku, a očekuju se i lokalne nepogode uz moguću pojavu grada, jakog vjetra i jačih padavina.

Prema večeri u većini predjela biće suvo, a u noći će ponovo padati kiša, prvo u zapadnim krajevima.

Duvaće vjetar umjeren i promjenljiv, pri pljuskovima povremeno pojačan.

Najviša dnevna temperatura vazduha imaće velike razlike od krajnjeg zapada, gdje će biti oko 20 do istoka gde će biti do 30 stepeni Celzijusovih. U Hercegovini i dalje toplo uz temperaturu do 33 stepena.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Rudo 16, Čemerno 17, Mrkonjić Grad 18, Prijedor, Novi Grad 19, Sokolac, Han Pijesak 20, Banjaluka, Bijeljina, Doboj 21, Bileća 23, Trebinje 25 stepeni.

Padavine u posljednja 24 časa: Krupa na Uni 32,5, Novi Grad 14,8, Srbac 12,3, Ribnik 9,6, Mrkonjić Grad 1,9 i Zvornik jedan litar po metru kvadratnom.

Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar