Зајечарски затвореници: Чека га пакао!

У притворској јединици прексиноћ избила побуна кад се прочуло да доводе убицу мале Анђелине! Због великог ризика Владица сам у ћелији и под сталним надзором стражара. У затвору нормално једе, спава и миран је као бубица.

Србија 14.07.2016 | 07:28
Зајечарски затвореници: Чека га пакао!
У зајечарском затвору прексиноћ је избила побуна робијаша кад се прочуло да им стиже Владица Рајковић, монструм из Вратаринице који је у суботу зверски силовао и убио малу Анђелину Стефановић (3)!

Затвореници су, како сазнајемо, запретили да ће унаказити и заклати монструма чим им падне шака, па је Владица због великог безбедносног ризика смештен сам у ћелији и под строгим је даноноћним надзором стражара.

Хтели га за цимера

Рајковић је у понедељак око 22.30, после саслушања у зајечарском Вишем суду, пребачен у притворску јединицу општинског затвора. Наш извор, један од чувара, каже да се вест о доласку Рајковића брзо проширила међу затвореницима.

"Сви су одмах почели да вичу како ће га убити чим га виде. Неки су чак и захтевали да Владицу сместе у њихову ћелију да му они приреде 'добродошлицу'. Лупали су и викали да ће га силовати, заклати... Ситуација је била веома напета и мере безбедности су биле на највишем нивоу"  прича наш саговорник.

У Управи за извршење кривичних санкција (УИКС) нису желели да коментаришу бес затвореника у Зајечару. Само су нам потврдили да је Рајковић сам у ћелији и да је под 24-часовним надзором стражара.

"Одмах по доласку у притворску јединицу обављен је пријем и лекарски преглед. Рајковић је миран, нормално једе, спава и придржава се 'кућног реда'. За сада не иде у шетње из безбедносних разлога. Како му нико од сродника није донео одећу и средства за хигијену, Управа му је то обезбедила" кажу у УИКС.

Криминолог Златко Николић уверен је да ће Рајковић бити осуђен на 40 година затвора и да ће му живот проћи у "затворском паклу":

"Чека га прави пакао док буде издржавао ту казну, сви робијаши ће покушати да му науде, они педофиле највише мрзе... Сигурно ће бити угрожен од стране других затвореника, прети му пребијање и насиље најгоре врсте! Наравно, затворске власти су дужне да га заштите и гарантују му сигурност. Рајковић ће вероватно у почетку бити у строжем режиму, изолован од остатка затворске популације, управа КПЗ-а ће на тај начин морати да га штити", објашњава Николић.

Познато је, каже он, да робијаши мрзе педофиле, убице деце, силоватеље и "цинкароше".

"Затворске власти обично педофиле држе заједно, релативно изоловане од остатка затворске популације, јер је тако најмање угрожена њихова безбедност. Исти случај је и у затворима у свету. Приликом затворских побуна, затвореници прво убијају педофиле и цинкароше и тек после тога настављају даље са својим плановима" наводи Николић.

Признао и други злочин

Подсетимо, Владица Рајковић је у суботу увече био на рођендану своје братанице и играо се са децом, међу којима је била и његова мала комшиница Анђелина Стефановић. Око 21 сат одвео ју је 600 метара даље, поред пута, и зверски је силовао. Несрећна девојчица је плакала, отимала се, а монструм ју је у налету беса до смрти тукао шакама и камењем. Током стравичног крвавог пира, Владица јој је смрскао главу, распорио утробу, унаказио гениталије и анус...

На саслушању пред судијом је изненада признао и да је половином јуна убио и Драгану Станковић (47) из истог места. Одвео је инспекторе до обале Тимока где је одбацио тело, не показујући ни трунку кајања. 

Очух монструма: Није желео да виђа мајку

Трагом гласине да се Владичина мајка Зорица преселила у Београд, Информер је јуче успео да сазна адресу на којој живи са другим супругом и троје деце. Зорица није била у кући када смо наишли, али јесте њен супруг Добривоје А.

Видно потресен и са сузама у очима, он је негирао сеоска оговарања да је својевремено отерао Владицу са кућног прага када је овај дошао да посети мајку:

"Зорица је морала да побегне од свекра, свекрве и мужа, јер су је малтретирали. Није видела Владицу 23 године, али само зато што он то није желео. Пре пет-шест година случајно сам га срео код Железничке станице. Тада је радио на некој грађевини. Позвао сам га да дође код нас, али је он то одбио. Са Перицом смо се видели пре шест-седам месеци. Упознали смо му и жену и бебицу."

Добривоје каже да са Зорицом има две ћерке и сина и да је чак старију ћерку он наговорио да преко телефона буде у контакту са Владицом.

"Сада се осећам кривим, јер сам је подстицао да се чује са братом, иако он није желео да их упозна. Чим смо чули да је силовано и убијено дете у околини Зајечара, супруга је од старије ћерке тражила да на интернету потражи вест. Када јој је прочитала да је Владица то урадио, Зорица се скаменила. Била је у шоку. Пребледела је и само рекла: 'За ово што је урадио нека одговара'" прича очух монструма.

Од тог тренутка, истиче Добривоје, она једва да прича са осталим укућанима и стално плаче.

"Схватите, жао јој је тог детета. И мени је жао и не могу да схватим да је то урадио", каже очух свирепог убице из Вратарнице.

Извор: Информер

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

правда

14.07.2016 05:42

Посто нема смртне казне.Хитно га пребацити у целије гдје га други затвореници цекају.какво обезбедјење.муцити и убити стоку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко

14.07.2016 05:56

НЕКА УМРЕ У НАЈГОРИМ МУКАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

даца

14.07.2016 05:58

Не треба му смртна казна....десет пута ће му бити горе кад га дохвате у затвору....познато је како осуђеници "воле" такве преступнике.....они ће му судити како је и заслужио....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битни

14.07.2016 06:06

Ста га стите, нека пусте да осјети муке и бол... Монструм... Треба га сијеци зилетом и солити ране...!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сани

14.07.2016 06:32

Нека он нама поживи 100 година, без могућности да се објеси, у самици 2-3 пута седмично да га пусте међу другаре. Е то му ја желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

какодане

14.07.2016 07:26

Убацити га у ћелију са најгорим криминалцима да га је*у док му буља не буде ко сулунар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

14.07.2016 07:53

ОВО ЈЕ НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН!!! ЗА ОВАКВЕ СМРТНА КАЗНА ЈА БЛАГОСЛОВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

о чему ви

14.07.2016 08:38

Само га пустит у затвору да се слободно креце а осталима строго подвуци да га не смију убити и ријешен проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

14.07.2016 18:23

Одрат га ко јарца и посолити

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

15.07.2016 16:00

Узас ста реци

ОДГОВОРИТЕ