Zaječarski zatvorenici: Čeka ga pakao!

U pritvorskoj jedinici preksinoć izbila pobuna kad se pročulo da dovode ubicu male Anđeline! Zbog velikog rizika Vladica sam u ćeliji i pod stalnim nadzorom stražara. U zatvoru normalno jede, spava i miran je kao bubica.

Srbija 14.07.2016 | 07:28
Zaječarski zatvorenici: Čeka ga pakao!
U zaječarskom zatvoru preksinoć je izbila pobuna robijaša kad se pročulo da im stiže Vladica Rajković, monstrum iz Vratarinice koji je u subotu zverski silovao i ubio malu Anđelinu Stefanović (3)!

Zatvorenici su, kako saznajemo, zapretili da će unakaziti i zaklati monstruma čim im padne šaka, pa je Vladica zbog velikog bezbednosnog rizika smešten sam u ćeliji i pod strogim je danonoćnim nadzorom stražara.

Hteli ga za cimera

Rajković je u ponedeljak oko 22.30, posle saslušanja u zaječarskom Višem sudu, prebačen u pritvorsku jedinicu opštinskog zatvora. Naš izvor, jedan od čuvara, kaže da se vest o dolasku Rajkovića brzo proširila među zatvorenicima.

"Svi su odmah počeli da viču kako će ga ubiti čim ga vide. Neki su čak i zahtevali da Vladicu smeste u njihovu ćeliju da mu oni prirede 'dobrodošlicu'. Lupali su i vikali da će ga silovati, zaklati... Situacija je bila veoma napeta i mere bezbednosti su bile na najvišem nivou"  priča naš sagovornik.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nisu želeli da komentarišu bes zatvorenika u Zaječaru. Samo su nam potvrdili da je Rajković sam u ćeliji i da je pod 24-časovnim nadzorom stražara.

"Odmah po dolasku u pritvorsku jedinicu obavljen je prijem i lekarski pregled. Rajković je miran, normalno jede, spava i pridržava se 'kućnog reda'. Za sada ne ide u šetnje iz bezbednosnih razloga. Kako mu niko od srodnika nije doneo odeću i sredstva za higijenu, Uprava mu je to obezbedila" kažu u UIKS.

Kriminolog Zlatko Nikolić uveren je da će Rajković biti osuđen na 40 godina zatvora i da će mu život proći u "zatvorskom paklu":

"Čeka ga pravi pakao dok bude izdržavao tu kaznu, svi robijaši će pokušati da mu naude, oni pedofile najviše mrze... Sigurno će biti ugrožen od strane drugih zatvorenika, preti mu prebijanje i nasilje najgore vrste! Naravno, zatvorske vlasti su dužne da ga zaštite i garantuju mu sigurnost. Rajković će verovatno u početku biti u strožem režimu, izolovan od ostatka zatvorske populacije, uprava KPZ-a će na taj način morati da ga štiti", objašnjava Nikolić.

Poznato je, kaže on, da robijaši mrze pedofile, ubice dece, silovatelje i "cinkaroše".

"Zatvorske vlasti obično pedofile drže zajedno, relativno izolovane od ostatka zatvorske populacije, jer je tako najmanje ugrožena njihova bezbednost. Isti slučaj je i u zatvorima u svetu. Prilikom zatvorskih pobuna, zatvorenici prvo ubijaju pedofile i cinkaroše i tek posle toga nastavljaju dalje sa svojim planovima" navodi Nikolić.

Priznao i drugi zločin

Podsetimo, Vladica Rajković je u subotu uveče bio na rođendanu svoje bratanice i igrao se sa decom, među kojima je bila i njegova mala komšinica Anđelina Stefanović. Oko 21 sat odveo ju je 600 metara dalje, pored puta, i zverski je silovao. Nesrećna devojčica je plakala, otimala se, a monstrum ju je u naletu besa do smrti tukao šakama i kamenjem. Tokom stravičnog krvavog pira, Vladica joj je smrskao glavu, rasporio utrobu, unakazio genitalije i anus...

Na saslušanju pred sudijom je iznenada priznao i da je polovinom juna ubio i Draganu Stanković (47) iz istog mesta. Odveo je inspektore do obale Timoka gde je odbacio telo, ne pokazujući ni trunku kajanja. 

Očuh monstruma: Nije želeo da viđa majku

Tragom glasine da se Vladičina majka Zorica preselila u Beograd, Informer je juče uspeo da sazna adresu na kojoj živi sa drugim suprugom i troje dece. Zorica nije bila u kući kada smo naišli, ali jeste njen suprug Dobrivoje A.

Vidno potresen i sa suzama u očima, on je negirao seoska ogovaranja da je svojevremeno oterao Vladicu sa kućnog praga kada je ovaj došao da poseti majku:

"Zorica je morala da pobegne od svekra, svekrve i muža, jer su je maltretirali. Nije videla Vladicu 23 godine, ali samo zato što on to nije želeo. Pre pet-šest godina slučajno sam ga sreo kod Železničke stanice. Tada je radio na nekoj građevini. Pozvao sam ga da dođe kod nas, ali je on to odbio. Sa Pericom smo se videli pre šest-sedam meseci. Upoznali smo mu i ženu i bebicu."

Dobrivoje kaže da sa Zoricom ima dve ćerke i sina i da je čak stariju ćerku on nagovorio da preko telefona bude u kontaktu sa Vladicom.

"Sada se osećam krivim, jer sam je podsticao da se čuje sa bratom, iako on nije želeo da ih upozna. Čim smo čuli da je silovano i ubijeno dete u okolini Zaječara, supruga je od starije ćerke tražila da na internetu potraži vest. Kada joj je pročitala da je Vladica to uradio, Zorica se skamenila. Bila je u šoku. Prebledela je i samo rekla: 'Za ovo što je uradio neka odgovara'" priča očuh monstruma.

Od tog trenutka, ističe Dobrivoje, ona jedva da priča sa ostalim ukućanima i stalno plače.

"Shvatite, žao joj je tog deteta. I meni je žao i ne mogu da shvatim da je to uradio", kaže očuh svirepog ubice iz Vratarnice.

Izvor: Informer

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

pravda

14.07.2016 05:42

Posto nema smrtne kazne.Hitno ga prebaciti u celije gdje ga drugi zatvorenici cekaju.kakvo obezbedjenje.muciti i ubiti stoku.

ODGOVORITE
Name

Koko

14.07.2016 05:56

NEKA UMRE U NAJGORIM MUKAMA

ODGOVORITE
Name

daca

14.07.2016 05:58

Ne treba mu smrtna kazna....deset puta će mu biti gore kad ga dohvate u zatvoru....poznato je kako osuđenici "vole" takve prestupnike.....oni će mu suditi kako je i zaslužio....

ODGOVORITE
Name

Nije bitni

14.07.2016 06:06

Sta ga stite, neka puste da osjeti muke i bol... Monstrum... Treba ga sijeci ziletom i soliti rane...!!!!

ODGOVORITE
Name

Sani

14.07.2016 06:32

Neka on nama poživi 100 godina, bez mogućnosti da se objesi, u samici 2-3 puta sedmično da ga puste među drugare. E to mu ja želim.

ODGOVORITE
Name

kakodane

14.07.2016 07:26

Ubaciti ga u ćeliju sa najgorim kriminalcima da ga je*u dok mu bulja ne bude ko sulunar

ODGOVORITE
Name

Semberac

14.07.2016 07:53

OVO JE NEZAPAMĆEN ZLOČIN!!! ZA OVAKVE SMRTNA KAZNA JA BLAGOSLOV

ODGOVORITE
Name

o čemu vi

14.07.2016 08:38

Samo ga pustit u zatvoru da se slobodno krece a ostalima strogo podvuci da ga ne smiju ubiti i riješen problem

ODGOVORITE
Name

Pasha

14.07.2016 18:23

Odrat ga ko jarca i posoliti

ODGOVORITE
Name

vesna

15.07.2016 16:00

Uzas sta reci

ODGOVORITE