Квалификације за ЛШ: Лудогорец убједљив, Копенхаген импресиван!

Један од потенцијалних ривала Црвене звезде у 3. рунди квалификација одиграо је супериоран меч у "Лудој шуми". Импресиван и Росенборг, Копенхаген већ после 45 минута игре отишао даље.

Фудбал 13.07.2016 | 22:45
Квалификације за ЛШ: Лудогорец убједљив, Копенхаген импресиван!
Надмоћно. Офанзиво. С много шанси. Али, не и голова.

Ипак, довољно убедљиво пред реванш у Црној Гори, против тима који ове вечери није упутио шут у оквир гола, а само један ка голу домаћег тима.

У "Лудој шуми", крај Разграда: Лудогорец - Младост Подгорица 2:0 (2:0) у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Један од десет потенцијалних противника Црвене звезде у 3. рунди квалификација, а и један од најпожељнијих, забележио је победу која га практично води даље иако је остало још 90 минута да буде одиграно у Подгорици, за седам дана.

Лудогорец, који је 2013. и 2014. године избацивао Партизан у квалификацијама, могао је и морао убедљивије да савлада црногорског првака, који готово ништа није показао ове среде увече у Бугарској.

Зелени су повели 13. минуту са беле тачке, након што је искусни румунски штопер Кузмин Моти био сигуран извођач најстроже казне. Арбитар Лапочкин из Русије с правом је показао на белу тачку минут раније, након закаснелог старта над брзоногим и упорним крилним нападачем шампиона Бугарске, Џодијем Лукокијем.

Лукоки, који је прошао Ајаксову школу, дошао је летос из Цволеа у редове Лудогореца и одмах изнудио пенал, а потом и постигао гол за, испоставиће се, коначних 2:0.

Он се нашао на правом месту после лепе акције свог тима и покушаја "алфе и омеге" Лудогореца, 30-годишњег бразилског плејмејкера Жуниња Каћаде. Лукоки је само "тапнуо" лопту у небрањену мрежу у 26. минуту и чинило се тада да се "ђетићима" према дебакл, али су некако издржали с два гола у мрежи до краја, иако је фаворит био надмоћан, имао 67 одсто времена лопту у ногама, тукао 14 пута ка голу, а седам пута у оквир, од којих је голман Дамир Љуљановић одбранио пет, па му следе све честитке.

Ако је Лудогорец био добар код куће, Копенхаген је био још бољи у гостима.

У Северној Ирској 0:2 већ на полувремену, погодак на старту другог дела и онда "отаљавање" посла, иако су домаћи имали и шансе и игру да се бар упишу.

Касно су се сетили: Крусејдерс - Копенхаген 0:3 (0:2), уз само још једну потврду да првак Данске није тим који би "легао" Црвеној звезди, с чим се њени навијачи уосталом и слажу.

Данци су на симпатичном, малом фудбалском здању, с којег се може видети како се одвија саобраћај на оближњој улици, повели већ у 6. минуту после корнера, а потом повисли на 0:2 у 40. минуту, такође голом главом, али овог пута из игре, после центаршута с десне стране.

Како је почело друго полувреме, Расмус Фалк искористио је дуг продор саиграча и пас у правом тренутку за сталожен ударац по земљи, у угао, за 0:3.

У првој утакмици дана, шампион Норвешке Росенборг игром и резултатом - до једног тренутка - декласирао је првака из комшилука, шведски Норчепинг, али су гости у финишу, из првог шута у оквир гола, дошли до резултата који им даје какве-такве наде пред реванш на свом терену.

Ипак, Росенборг се показао као далеко бољи тим и с разлогом је победио 3:1 (0:0).

Црно-бели су отворили рачун у 48. минуту захваљујући смехотресној интервенцији голмана Андреаса Ваикле из Естоније, који је унео лопту у своју мрежу, а потом су га бомбама с дистанце савладали, прво Андре Хеланд, а онда и Јан Ерик Де Ланли, чији је ударац заиста био импресиван.

Но, након што су домаћи после корнера потпуно заборавили на Себастијана Андерсона, све што је њему остало да уради је да закуца лопту у празну мрежу, што је с задовољством и урадио.

Росенборг је диктирао темпо, имао лопту у ногама 60 одсто времена, имао и седам шутева у оквир гола и још шест непрецизних, али је на крају примио гол из јединог ударца шведског тима на мечу.

Шта се догодило у Љубљани то је тешко објашњиво.

Олимпија је губила од словачког Тренчина 0:4 већ у 32. минуту, али је до краја успела да постигне три гола и, реално, изборила активан резултат за реванш - 3:4 (1:4).

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА:

Розенборг (Норвешка) - Норчепинг (Шведска) 3:1 (0:0)
/Ејолфсон 48, Хеланд 62, Де Ланлај 65 – Андерсон 70/

Жалгирис (Литванија) - Астана (Казахстан) 0:0

Лудогорец (Бугарска) - Младост Подгорица (Црна Гора) 2:0 (2:0)
/Моти пен 13, Лукоки 26/

Крусејдерс (Северна Ирска) - Копенхаген (Данска) 0:3 (0:2)
/Сантандер 6, Корнелијус 40, Фалк 53/

Партизани (Албанија) - Ференцварош (Мађарска) 1:1 (0:0)
/Фили 47 - Боде 71/

Олимпија Љубљана (Словенија) - Тренчин (Словачка) 3:4 (1:4)
/Великоња 34, Зајц 43, Елеке 89 – Лоренс 4, Калу 6, Јанга 20, Холубек 32/

Дандалк (Ирска) - Хафнарфјордур (Исланд) 1:1

Одиграно у уторак:

Зрињски Мостар (БиХ) - Легија Варшава (Пољска) 1:1 (0:0)
/Катанец 57 - Николић 49/

Динамо Тбилиси (Грузија) - Алашкерт (Јерменија) 2:0 (0:0)
/Китеишвили 55, Квилитаја 69 пен/

Карабак (Азербејџан) - Дуделанж (Луксембург) 2:0 (2:0)
/Ричард 11 пен, 28/

Хапоел Бер Шева (Израел) - Шериф (Молдавија) 3:2 (0:1)
/Огу 43, Барда 52 пен, Ради 90 пен - Иванчић 22, Брезовец 64/

БАТЕ Борисов (Бјелорусија) - Сеинајоки (Финска) 2:0 (1:0)
/Кендиш 32, Родионов 68/

Линколн (Гибралтар) - Селтик (Шкотска) 1:0 (0:0)
/Л. Каскјаро 52/

ТНС (Велс) - АПОЕЛ (Кипар) 0:0

Валета (Малта) - Црвена звезда (Србија) 1:2 (1:0)
/Фалконе 15 - Катаи 66, Сикимић 75/

Салцбург (Аустрија) - Лиепаја (Летонија) 1:0 (0:0)
/Соријано 83/

Вардар Скопље (Македонија) - Динамо Загреб (Хрватска) 1:2 (0:2)
/Хамбарџумјан 55 - Мијушковић 21 аутогол, Рог 30/

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар