Kvalifikacije za LŠ: Ludogorec ubjedljiv, Kopenhagen impresivan!

Jedan od potencijalnih rivala Crvene zvezde u 3. rundi kvalifikacija odigrao je superioran meč u "Ludoj šumi". Impresivan i Rosenborg, Kopenhagen već posle 45 minuta igre otišao dalje.

Fudbal 13.07.2016 | 22:45
Kvalifikacije za LŠ: Ludogorec ubjedljiv, Kopenhagen impresivan!
Nadmoćno. Ofanzivo. S mnogo šansi. Ali, ne i golova.

Ipak, dovoljno ubedljivo pred revanš u Crnoj Gori, protiv tima koji ove večeri nije uputio šut u okvir gola, a samo jedan ka golu domaćeg tima.

U "Ludoj šumi", kraj Razgrada: Ludogorec - Mladost Podgorica 2:0 (2:0) u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jedan od deset potencijalnih protivnika Crvene zvezde u 3. rundi kvalifikacija, a i jedan od najpoželjnijih, zabeležio je pobedu koja ga praktično vodi dalje iako je ostalo još 90 minuta da bude odigrano u Podgorici, za sedam dana.

Ludogorec, koji je 2013. i 2014. godine izbacivao Partizan u kvalifikacijama, mogao je i morao ubedljivije da savlada crnogorskog prvaka, koji gotovo ništa nije pokazao ove srede uveče u Bugarskoj.

Zeleni su poveli 13. minutu sa bele tačke, nakon što je iskusni rumunski štoper Kuzmin Moti bio siguran izvođač najstrože kazne. Arbitar Lapočkin iz Rusije s pravom je pokazao na belu tačku minut ranije, nakon zakasnelog starta nad brzonogim i upornim krilnim napadačem šampiona Bugarske, Džodijem Lukokijem.

Lukoki, koji je prošao Ajaksovu školu, došao je letos iz Cvolea u redove Ludogoreca i odmah iznudio penal, a potom i postigao gol za, ispostaviće se, konačnih 2:0.

On se našao na pravom mestu posle lepe akcije svog tima i pokušaja "alfe i omege" Ludogoreca, 30-godišnjeg brazilskog plejmejkera Žuninja Kaćade. Lukoki je samo "tapnuo" loptu u nebranjenu mrežu u 26. minutu i činilo se tada da se "đetićima" prema debakl, ali su nekako izdržali s dva gola u mreži do kraja, iako je favorit bio nadmoćan, imao 67 odsto vremena loptu u nogama, tukao 14 puta ka golu, a sedam puta u okvir, od kojih je golman Damir Ljuljanović odbranio pet, pa mu slede sve čestitke.

Ako je Ludogorec bio dobar kod kuće, Kopenhagen je bio još bolji u gostima.

U Severnoj Irskoj 0:2 već na poluvremenu, pogodak na startu drugog dela i onda "otaljavanje" posla, iako su domaći imali i šanse i igru da se bar upišu.

Kasno su se setili: Krusejders - Kopenhagen 0:3 (0:2), uz samo još jednu potvrdu da prvak Danske nije tim koji bi "legao" Crvenoj zvezdi, s čim se njeni navijači uostalom i slažu.

Danci su na simpatičnom, malom fudbalskom zdanju, s kojeg se može videti kako se odvija saobraćaj na obližnjoj ulici, poveli već u 6. minutu posle kornera, a potom povisli na 0:2 u 40. minutu, takođe golom glavom, ali ovog puta iz igre, posle centaršuta s desne strane.

Kako je počelo drugo poluvreme, Rasmus Falk iskoristio je dug prodor saigrača i pas u pravom trenutku za staložen udarac po zemlji, u ugao, za 0:3.

U prvoj utakmici dana, šampion Norveške Rosenborg igrom i rezultatom - do jednog trenutka - deklasirao je prvaka iz komšiluka, švedski Norčeping, ali su gosti u finišu, iz prvog šuta u okvir gola, došli do rezultata koji im daje kakve-takve nade pred revanš na svom terenu.

Ipak, Rosenborg se pokazao kao daleko bolji tim i s razlogom je pobedio 3:1 (0:0).

Crno-beli su otvorili račun u 48. minutu zahvaljujući smehotresnoj intervenciji golmana Andreasa Vaikle iz Estonije, koji je uneo loptu u svoju mrežu, a potom su ga bombama s distance savladali, prvo Andre Heland, a onda i Jan Erik De Lanli, čiji je udarac zaista bio impresivan.

No, nakon što su domaći posle kornera potpuno zaboravili na Sebastijana Andersona, sve što je njemu ostalo da uradi je da zakuca loptu u praznu mrežu, što je s zadovoljstvom i uradio.

Rosenborg je diktirao tempo, imao loptu u nogama 60 odsto vremena, imao i sedam šuteva u okvir gola i još šest nepreciznih, ali je na kraju primio gol iz jedinog udarca švedskog tima na meču.

Šta se dogodilo u Ljubljani to je teško objašnjivo.

Olimpija je gubila od slovačkog Trenčina 0:4 već u 32. minutu, ali je do kraja uspela da postigne tri gola i, realno, izborila aktivan rezultat za revanš - 3:4 (1:4).

REZULTATI 2. KOLA:

Rozenborg (Norveška) - Norčeping (Švedska) 3:1 (0:0)
/Ejolfson 48, Heland 62, De Lanlaj 65 – Anderson 70/

Žalgiris (Litvanija) - Astana (Kazahstan) 0:0

Ludogorec (Bugarska) - Mladost Podgorica (Crna Gora) 2:0 (2:0)
/Moti pen 13, Lukoki 26/

Krusejders (Severna Irska) - Kopenhagen (Danska) 0:3 (0:2)
/Santander 6, Kornelijus 40, Falk 53/

Partizani (Albanija) - Ferencvaroš (Mađarska) 1:1 (0:0)
/Fili 47 - Bode 71/

Olimpija Ljubljana (Slovenija) - Trenčin (Slovačka) 3:4 (1:4)
/Velikonja 34, Zajc 43, Eleke 89 – Lorens 4, Kalu 6, Janga 20, Holubek 32/

Dandalk (Irska) - Hafnarfjordur (Island) 1:1

Odigrano u utorak:

Zrinjski Mostar (BiH) - Legija Varšava (Poljska) 1:1 (0:0)
/Katanec 57 - Nikolić 49/

Dinamo Tbilisi (Gruzija) - Alaškert (Jermenija) 2:0 (0:0)
/Kiteišvili 55, Kvilitaja 69 pen/

Karabak (Azerbejdžan) - Dudelanž (Luksemburg) 2:0 (2:0)
/Ričard 11 pen, 28/

Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Šerif (Moldavija) 3:2 (0:1)
/Ogu 43, Barda 52 pen, Radi 90 pen - Ivančić 22, Brezovec 64/

BATE Borisov (Bjelorusija) - Seinajoki (Finska) 2:0 (1:0)
/Kendiš 32, Rodionov 68/

Linkoln (Gibraltar) - Seltik (Škotska) 1:0 (0:0)
/L. Kaskjaro 52/

TNS (Vels) - APOEL (Kipar) 0:0

Valeta (Malta) - Crvena zvezda (Srbija) 1:2 (1:0)
/Falkone 15 - Katai 66, Sikimić 75/

Salcburg (Austrija) - Liepaja (Letonija) 1:0 (0:0)
/Sorijano 83/

Vardar Skoplje (Makedonija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 1:2 (0:2)
/Hambardžumjan 55 - Mijušković 21 autogol, Rog 30/

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar