Бајернов систем отимај-ослаби поново ради!

Сада желе Борусијин рудник злата! Матијас Замер је прошлост, Баварци увелико раде на довођењу новог спортског директора...

Фудбал 15.07.2016 | 14:30
Бајернов систем отимај-ослаби поново ради!
Бајерн је прошле недеље остао без спортског директора! Матијас Замер је одлучио да се повуче са те функције, јер како каже, "више није у тако добром здравственом стању да би могао да ради 24 сата седам дана у недељи", а у Минхену увелико размишљају о томе ко би могао да замени.

Први човек баварског гиганта Карл-Хајнц Румениге одмах по Замеровом повлачењу изјавио је да клуб неће журити с именовањем новог спортског директора, међутим, пословично добро обавештени Билд поново је ишчачкао нешто врло интересантно и тврди:"Бајерн би новог директора могао да добије колико следеће недеље".

И можда та вест и не би била толико атрактивна за нас да се, како тврди Билд, не ради о новој отимачини. Овога пута, пише даље исти извор, на мети се нашла Борусија из Менхенгладбаха и њен такозвани рудник злата Макс Еберл, човек који је као спортски директор Колтове водио од друге лиге до учешћа у Лиги шампиона две године заредом, и успут "измислио" играче попут Ројса, Нортвајта, Дантеа, Џаке, Крузеа, Крамера...      

Еберл је наводно прва опција Бајерна, али пошто он има уговор са Борусијом до 2020, очекује се да жеља Бавараца не буде нимало лако остварљива, поготово јер се за много тога пита и Менш, пре свега око обештећења, које би могло (уколико би дошло до евентуалног трансфера) да буде највеће у историји немачког фудбала за неког директора, имајући у виду колико чврст уговор има Еберл. Румениге није желео да коментарише информације до којих је дошао Билд...

"Ћутимо и радимо, одлуку ћемо донети у миру. Не брините, фотеља Матијаса Замера неће остати празна", кратко је поручио председник клуба са Алијанц арене. 

Оно што би могло да кочи евентуални долазак Макса Еберла могао би да буде и нови тренер Карло Анчелоти. Он последњих година (Милан, Челси, Реал, ПСЖ) директно сарађује са газдама клубова и велико је питање да ли му је потребан спортски директор као веза, односно како би га прихватио. 

Са друге стране, у корист Еберла и његовог доласка иде чињеница да је рођени Баварац, односно да је играо за Бајерн и са младим тимом био шампион 1989. године, после чега је три године био у сениорском тиму, између 1991. и 1994. 

Билд још наводи да је једини прави конкурент Максу Еберлу актуелни технички директор минхенског клуба Михаел Решке, човек који је одиграо кључну улогу у довођењуКимиха, Рената Санчеза и Комана. 

Колтови, Бајерн напада - браните се!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар