Bajernov sistem otimaj-oslabi ponovo radi!

Sada žele Borusijin rudnik zlata! Matijas Zamer je prošlost, Bavarci uveliko rade na dovođenju novog sportskog direktora...

Fudbal 15.07.2016 | 14:30
Bajernov sistem otimaj-oslabi ponovo radi!
Bajern je prošle nedelje ostao bez sportskog direktora! Matijas Zamer je odlučio da se povuče sa te funkcije, jer kako kaže, "više nije u tako dobrom zdravstvenom stanju da bi mogao da radi 24 sata sedam dana u nedelji", a u Minhenu uveliko razmišljaju o tome ko bi mogao da zameni.

Prvi čovek bavarskog giganta Karl-Hajnc Rumenige odmah po Zamerovom povlačenju izjavio je da klub neće žuriti s imenovanjem novog sportskog direktora, međutim, poslovično dobro obavešteni Bild ponovo je iščačkao nešto vrlo interesantno i tvrdi:"Bajern bi novog direktora mogao da dobije koliko sledeće nedelje".

I možda ta vest i ne bi bila toliko atraktivna za nas da se, kako tvrdi Bild, ne radi o novoj otimačini. Ovoga puta, piše dalje isti izvor, na meti se našla Borusija iz Menhengladbaha i njen takozvani rudnik zlata Maks Eberl, čovek koji je kao sportski direktor Koltove vodio od druge lige do učešća u Ligi šampiona dve godine zaredom, i usput "izmislio" igrače poput Rojsa, Nortvajta, Dantea, Džake, Kruzea, Kramera...      

Eberl je navodno prva opcija Bajerna, ali pošto on ima ugovor sa Borusijom do 2020, očekuje se da želja Bavaraca ne bude nimalo lako ostvarljiva, pogotovo jer se za mnogo toga pita i Menš, pre svega oko obeštećenja, koje bi moglo (ukoliko bi došlo do eventualnog transfera) da bude najveće u istoriji nemačkog fudbala za nekog direktora, imajući u vidu koliko čvrst ugovor ima Eberl. Rumenige nije želeo da komentariše informacije do kojih je došao Bild...

"Ćutimo i radimo, odluku ćemo doneti u miru. Ne brinite, fotelja Matijasa Zamera neće ostati prazna", kratko je poručio predsednik kluba sa Alijanc arene. 

Ono što bi moglo da koči eventualni dolazak Maksa Eberla mogao bi da bude i novi trener Karlo Ančeloti. On poslednjih godina (Milan, Čelsi, Real, PSŽ) direktno sarađuje sa gazdama klubova i veliko je pitanje da li mu je potreban sportski direktor kao veza, odnosno kako bi ga prihvatio. 

Sa druge strane, u korist Eberla i njegovog dolaska ide činjenica da je rođeni Bavarac, odnosno da je igrao za Bajern i sa mladim timom bio šampion 1989. godine, posle čega je tri godine bio u seniorskom timu, između 1991. i 1994. 

Bild još navodi da je jedini pravi konkurent Maksu Eberlu aktuelni tehnički direktor minhenskog kluba Mihael Reške, čovek koji je odigrao ključnu ulogu u dovođenjuKimiha, Renata Sančeza i Komana. 

Koltovi, Bajern napada - branite se!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar