Браво је на продају! Барселона има новог првог голмана!

Луис Енрике одлучио да промени чувара мреже из чисто практичних разлога...

Фудбал 15.07.2016 | 09:00
Браво је на продају! Барселона има новог првог голмана!
Коначно је дошло време Марка-Андре Тер Штегена (24)! Момак који је још 2014. дошао из Менхенгладбаха у Барселону никако није успевао да се избори за место у стартној постави, али од предстојеће сезоне Немац неће имати таквих проблема.

Наиме, каталонски медији наклоњени Барселони јављају да је Луис Енрике одлучио да управо Тер Штеген буде прва опција од августа у свим такмичењима. 

Претходних дана помињало се да је Пеп Гвардиола заинтересован за немачког чувара мреже, међутим, од тог трансфера неће бити ништа, пошто је сада Тер Штегену загарантовано место у стартних 11. Штавише, наводе исти извори, њему ће вероватно бити понуђен и нови уговор, јер му актуелни истиче за две године. 

Барселона је овакву одлуку донела из практичних, чисто финансијских разлога. Уместо Тер Штегена на продају ће се наћи много старији Клаудио Браво (33 године) који је одличним партијама у прошлој сезони значајно подигао себи цену, а с обзиром да се ради о ветерану, на Ноу Кампу сматрају да је његова продаја много боља опција. С друге стране, Тер Штеген ће као број један наставити да напредује и подиже тржишну цену која тренутно износи око 25.000.000 евра.

Како није успео да се дочепа Немца, Гвардиола ће се сада окренути Браву. Очекује се да Барса пристане на понуду тешку 20.000.000 евра... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар