Bravo je na prodaju! Barselona ima novog prvog golmana!

Luis Enrike odlučio da promeni čuvara mreže iz čisto praktičnih razloga...

Fudbal 15.07.2016 | 09:00
Bravo je na prodaju! Barselona ima novog prvog golmana!
Konačno je došlo vreme Marka-Andre Ter Štegena (24)! Momak koji je još 2014. došao iz Menhengladbaha u Barselonu nikako nije uspevao da se izbori za mesto u startnoj postavi, ali od predstojeće sezone Nemac neće imati takvih problema.

Naime, katalonski mediji naklonjeni Barseloni javljaju da je Luis Enrike odlučio da upravo Ter Štegen bude prva opcija od avgusta u svim takmičenjima. 

Prethodnih dana pominjalo se da je Pep Gvardiola zainteresovan za nemačkog čuvara mreže, međutim, od tog transfera neće biti ništa, pošto je sada Ter Štegenu zagarantovano mesto u startnih 11. Štaviše, navode isti izvori, njemu će verovatno biti ponuđen i novi ugovor, jer mu aktuelni ističe za dve godine. 

Barselona je ovakvu odluku donela iz praktičnih, čisto finansijskih razloga. Umesto Ter Štegena na prodaju će se naći mnogo stariji Klaudio Bravo (33 godine) koji je odličnim partijama u prošloj sezoni značajno podigao sebi cenu, a s obzirom da se radi o veteranu, na Nou Kampu smatraju da je njegova prodaja mnogo bolja opcija. S druge strane, Ter Štegen će kao broj jedan nastaviti da napreduje i podiže tržišnu cenu koja trenutno iznosi oko 25.000.000 evra.

Kako nije uspeo da se dočepa Nemca, Gvardiola će se sada okrenuti Bravu. Očekuje se da Barsa pristane na ponudu tešku 20.000.000 evra... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar