Ф1: Рајконен заобишао менаџерску помоћ!

Ферари ове сезоне више лаје него што уједа, па је Кими Рајконен одлучио да заобиђе јавност и менаџера, приликом склапања новог уговора са екипом из Маранела.

Остали спортови 19.07.2016 | 13:45
Ф1: Рајконен заобишао менаџерску помоћ!
Возач Ферарија, Кими Рајконен упустио се сам у преговоре око новог уговора. Без помоћи менаџера, Финац је потписао нови уговор са тимом из Маранела.

„Он је овај уговор склапао потпуно сам. Кими ме је звао у четвртак и рекао ми да Ферари жели да настави сарадњу са њим. Замолио ме је да унајмим адвокате који ће прегледати папирологију. То се све десило у једном дану и само пар људи је знало за све ово. Докуше, Рајконен ми је и с пролећа рекао да жели да остане, тако да ми је веома драго што се на крају тако и десило“, рекао је дугогодишњи менаџер Кимија Рајконена, Стив Робертсон.

Име финског аутомобилисте у италијанском тиму било је стављено под велики знак питања након што су се на основу изјава Мауриција Аривабенеа, првог човека Ферарија могле чути изјаве по којима екипа разматра и довођење других возача. Онда је наступио шок, јер су водеће личности из Маранела најавиле да Рајконен мора сам да одлучи о својој даљој судбини, да се наметне или да отпадне. На крају је ипак испало да Финац има јаке живце, али и челичну вољу, што се не би могло рећи и за Ферари чија машина ове сезоне више напредује у медијма него што је способна било кога да уједе на стази.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар