Милан побиједио Ливерпул и Наполи!

Помоћ од турских терориста, можда и од Мамића, Џеко тек трећа опција! Штопер, двојица офанзивних везиста и нападач су послови на којима се раду, а на излазним вратима су Бака и Луиз Адријано.

Фудбал 16.07.2016 | 13:30
Милан побиједио Ливерпул и Наполи!
Милан се растрчао на све стране у потрази за појачањима, али Галијанијеви планови још не функционишу како је замислио. За сада је на Сан Сиро само дошао Пескарин нападачЂанлука Лападула. Мршаво за очекивања која су постављена пред челнике Росонера…

Највећа жеља у овом прелазном року је био Марко Пјаца из загребачког Динама.Галијани је ишао у Загреб где је склопио дговор са Мамићем, добио и “да” од играча и његовог менаџера, али се онда у причу укључио и  Јувентус, па је Пјаца дао приоритет трансферу у редове италијанског шампиона. Млади Хрват се договорио са Старом дамом, али се она није договорила са Динамом и то је разлог што се Росонери и даље надају сјајном хравтском репрезентативцу. Мамић би могао да натегдне на страну Милан који је прихватио да плати тражених 23.000.000 евра, али ако Јуве изједначи понуду онда је све готово и Пјаца иде у Јуве.

Пошто је Хрват све даље, Милан се последњих дана потпуно фокусирао на ПјотраЗјелинског из Удинезеа. Пољак је претходне две сезоне провео на позајмици у Емполију и одушевио веће клубове. Јирген Клоп га јури већ месецима, договорио се са њим, али Ливерпул није доставио адекватну понуду Удинезеу. Потом се Наполи договорио са Удинезеом за 14.000.000 евра, а онда је Милан надмашио и једне и друге. Росонери су синоћ постигли дговор са Удинезеом вредан између 18.000.000 и 19.000.000 евра. У петак је заказан састанак Галијанија са играчевим агентом. Ако Зјелински пристане,Монтела је добио тражено појачање…

Последњих дана је Галијани два пута путовао и у Шпанију како би капарисао аргентинског штопера Матеа Мусакија. Договор са играчем је постигнут, он жели у Милан, а полако се смекшава и став Вилајреала који претходних дана није хтео да иде испод 30.000.000 евра. Италијански медији тврде да би трансфер могао да се закључи до краја недеље за 22.000.000 евра.

Треће појачање на којем Милан ради у последњих неколико дана је Хозе Соса. Аргентински офназивни везиста из Бешикташа који је раније играо за Бајерн, Наполи, Атлетико Мадрид… У корист Милана иде и нестабилна безбедносна ситуација у Турској. Соса жели то да искористи и у птвореном писму јавности је навео страх од тероризма као разлог за селидбу на Сан Сиро. Аргентинац је одбио да се појави на почетку припрема и врши притисак на Турке да га продају. Проблем је што Милан не нуди више од 4.000.000 евра, а Бешикташ тражи дупло више. Ипак, када је играч незадовољан, он обично истера своје.

Списак појачања би био закључен још једним нападачем. Галијани има три опције. Прва жеља је Леонардо Паволети из Ђенове, а добри односи са Прециозијем могу да убрзају ствар. Друга опција Маноло Габијадини из Наполија, али он кошта прескупих 25.000.000 евра и желе га још Интер и Вест Хем, а треће решење је Един Џеко којег Рома једва чека да се реши.

Доласци поменутих појачања значе и одласке. Карлос Бака је на изалзним вратима Сан Сира. Понуда од Вест Хема је прихваћена, али Колумбијац затеже око плате. Тражи 4.000.000 евра по сезони, Вест Хем нуди 3.500.000 евра годишње. Његов агент ће данас у Лондону покушати да постигне коначан споразум. На прагу одласка је и ЛуизАдријано за којег је заинтересован Зенит. Кључ трансфера је Адријанов бивши тренер из Шахтјора Мирчеа Луческу који је преузео Зенит. Такође, жели га и Галатасарај.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар