Milan pobijedio Liverpul i Napoli!

Pomoć od turskih terorista, možda i od Mamića, Džeko tek treća opcija! Štoper, dvojica ofanzivnih vezista i napadač su poslovi na kojima se radu, a na izlaznim vratima su Baka i Luiz Adrijano.

Fudbal 16.07.2016 | 13:30
Milan pobijedio Liverpul i Napoli!
Milan se rastrčao na sve strane u potrazi za pojačanjima, ali Galijanijevi planovi još ne funkcionišu kako je zamislio. Za sada je na San Siro samo došao Peskarin napadačĐanluka Lapadula. Mršavo za očekivanja koja su postavljena pred čelnike Rosonera…

Najveća želja u ovom prelaznom roku je bio Marko Pjaca iz zagrebačkog Dinama.Galijani je išao u Zagreb gde je sklopio dgovor sa Mamićem, dobio i “da” od igrača i njegovog menadžera, ali se onda u priču uključio i  Juventus, pa je Pjaca dao prioritet transferu u redove italijanskog šampiona. Mladi Hrvat se dogovorio sa Starom damom, ali se ona nije dogovorila sa Dinamom i to je razlog što se Rosoneri i dalje nadaju sjajnom hravtskom reprezentativcu. Mamić bi mogao da nategdne na stranu Milan koji je prihvatio da plati traženih 23.000.000 evra, ali ako Juve izjednači ponudu onda je sve gotovo i Pjaca ide u Juve.

Pošto je Hrvat sve dalje, Milan se poslednjih dana potpuno fokusirao na PjotraZjelinskog iz Udinezea. Poljak je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Empoliju i oduševio veće klubove. Jirgen Klop ga juri već mesecima, dogovorio se sa njim, ali Liverpul nije dostavio adekvatnu ponudu Udinezeu. Potom se Napoli dogovorio sa Udinezeom za 14.000.000 evra, a onda je Milan nadmašio i jedne i druge. Rosoneri su sinoć postigli dgovor sa Udinezeom vredan između 18.000.000 i 19.000.000 evra. U petak je zakazan sastanak Galijanija sa igračevim agentom. Ako Zjelinski pristane,Montela je dobio traženo pojačanje…

Poslednjih dana je Galijani dva puta putovao i u Španiju kako bi kaparisao argentinskog štopera Matea Musakija. Dogovor sa igračem je postignut, on želi u Milan, a polako se smekšava i stav Vilajreala koji prethodnih dana nije hteo da ide ispod 30.000.000 evra. Italijanski mediji tvrde da bi transfer mogao da se zaključi do kraja nedelje za 22.000.000 evra.

Treće pojačanje na kojem Milan radi u poslednjih nekoliko dana je Hoze Sosa. Argentinski ofnazivni vezista iz Bešiktaša koji je ranije igrao za Bajern, Napoli, Atletiko Madrid… U korist Milana ide i nestabilna bezbednosna situacija u Turskoj. Sosa želi to da iskoristi i u ptvorenom pismu javnosti je naveo strah od terorizma kao razlog za selidbu na San Siro. Argentinac je odbio da se pojavi na početku priprema i vrši pritisak na Turke da ga prodaju. Problem je što Milan ne nudi više od 4.000.000 evra, a Bešiktaš traži duplo više. Ipak, kada je igrač nezadovoljan, on obično istera svoje.

Spisak pojačanja bi bio zaključen još jednim napadačem. Galijani ima tri opcije. Prva želja je Leonardo Pavoleti iz Đenove, a dobri odnosi sa Preciozijem mogu da ubrzaju stvar. Druga opcija Manolo Gabijadini iz Napolija, ali on košta preskupih 25.000.000 evra i žele ga još Inter i Vest Hem, a treće rešenje je Edin Džeko kojeg Roma jedva čeka da se reši.

Dolasci pomenutih pojačanja znače i odlaske. Karlos Baka je na izalznim vratima San Sira. Ponuda od Vest Hema je prihvaćena, ali Kolumbijac zateže oko plate. Traži 4.000.000 evra po sezoni, Vest Hem nudi 3.500.000 evra godišnje. Njegov agent će danas u Londonu pokušati da postigne konačan sporazum. Na pragu odlaska je i LuizAdrijano za kojeg je zainteresovan Zenit. Ključ transfera je Adrijanov bivši trener iz Šahtjora Mirčea Lučesku koji je preuzeo Zenit. Takođe, želi ga i Galatasaraj.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar