ЛЕ: Насмијани гости очекују 10 до 15 хиљада Гробара!

Тренер Заглембја и двојица бивших играча Рада, сада адута пољског клуба, били су изузетно ведри и расположени дан пред меч с Партизаном. Прекинули су конференцију због - тренинга!

Фудбал 13.07.2016 | 22:30
ЛЕ: Насмијани гости очекују 10 до 15 хиљада Гробара!
Пјотр Стоковјет, тренер пољског Заглембја, повео је са собом двојицу "преводилаца" на конференцију за медије пред меч са Партизаном у Хумској.

Двојицу бивших фудбалера Рада, Ђорђа Чотру и Александра Тодоровског.

Тако да, нема шансе да неко некога није добро разумео у пресс сали данас поподне, пред меч 2. кола квалификација за Лигу Европе.

И Пољак, и његови адути са искуством у Суперлиги, па и у мечевима са црно-белима, били су изузетно добро расположени током конференције за медије, која се одужила, па је Стоковјет у једном тренутку морао да је – прекине...

"Замолио бих вас да не постављате толико питања, журимо на тренинг", рекао је стратег Заглембја са осмехом и констатовао:

"Ма, то је сигурно део ваше тактике, да нас изморите пред утакмицу".

У четвртак, у 20.15, навијачи Партизана похрлиће на "ЈНА" да виде реновирани тим на евро-дебију у сезони 2016/17 и пруже подршку момцима које за први меч у сезони буде одредио тренер Иван Томић.

Они ће, сасвим извесно, бити на великим искушењима, јер им у госте долази тврд, дисциплинован и мотивисан састав из Пољске, у којој се иначе "Парни ваљак" и припремао за сезону која је пред вратима.

"Ја јесам играо за Македонију, али сам Србин, рођен сам у Београду", намигнуо је Тодоровски пред крај конференције, која је почела излагањем тренера Стоковјета.

"Врло сам миран, јер се поред мене налазе двојица најбољих одбрамбених играча у тиму", рекао је Стоковјет.

"Овде смо из два разлога. Прво, из знатижеље, а друго зато што ово такмичење сматрамо веома значајним. Знамо какав је Партизан тим, да је стално учесник европских такмичења. Ми последњих година, иначе, играмо променљиво, али смо зато прошле сезоне били трећи и то нас охрабрује. Имамо интересантан тим, видећете, комбинација је то искусних и младих играча", рекао је Стоковјет и додао:

"Желимо да покажемо да имамо квалитет, овде у Београду".

Чотра се надовезао речима...

"У ове квалификације улазимо, између осталог, да бисмо видели какве су нам могућности ван Пољске. Партизану се не прети, али то не значи да нећемо ићи на победу. Видећемо сутра шта ће бити..."

Његов клупски колега рекао је...

"Дошли смо по добар резултат пред реванш, али и да видимо како стојимо у односу на искусне екипе каква је Партизан".

Чотра је, као један од адута свог тима, истакао и уиграност.

"Нисмо много играча променили у последње три сезоне, а основни циљ клуба је да се уводе млади фудбалери са наше Академије. Таква је политика..."

Њихов тренер рекао је и да...

"Наша предност могла би да буде то што је Партизану ово прва утакмица у сезони, нама није, а прве утакмице могу да буду изузетно тешке. Партизан има квалитетних појединаца, не би било смисла да говоримо појединачно о њима, јер би сутра због тога могла да нас заболи глава. На Партизан гледамо као тим, а сутра ће се састати два тима, не појединци".

Потом се надовезао речима да код њега и играча нема страха.

"Нисмо дошли у Београд да би нам овде клецала колена, већ да играмо и боримо се. То је недавно показала и наша репрезентација која се у Француској борила храбро. Тако ћемо и ми".

О Гробарима и атмосфери нису претерано говорили, тим пре што најпопуларнији пољски клубови имају такође бучну подршку с трибина и играчи Заглембја имају искуства у наступима пред таквом публиком.

"Очекујем да ће се на стадиону појавити десет, до 15 хиљада људи, али и у Пољској се игра пред пуним трибинама. Биће и мојих рођака, као што рече тренер, али и 500 навијача нашег клуба", рекао је Тодоровски, који је у једном тренутку био у преговорима са црно-белима.

"Требало је да дођем, али искрен да буде не сећам се шта се догодило па нисам... Рођен сам у Београду и знам шта значи играти против Црвене звезде и Партизана, то су утакмице у којима си мотивисан да увек даш више него обично", додао је Тодоровски, после чега је Чотра констатовао:

"Трудим се да не размишљам превише о атмосфери, већ да утакмици приђем као и свакој другој".

Четвртак, 20.15!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар