LE: Nasmijani gosti očekuju 10 do 15 hiljada Grobara!

Trener Zaglembja i dvojica bivših igrača Rada, sada aduta poljskog kluba, bili su izuzetno vedri i raspoloženi dan pred meč s Partizanom. Prekinuli su konferenciju zbog - treninga!

Fudbal 13.07.2016 | 22:30
LE: Nasmijani gosti očekuju 10 do 15 hiljada Grobara!
Pjotr Stokovjet, trener poljskog Zaglembja, poveo je sa sobom dvojicu "prevodilaca" na konferenciju za medije pred meč sa Partizanom u Humskoj.

Dvojicu bivših fudbalera Rada, Đorđa Čotru i Aleksandra Todorovskog.

Tako da, nema šanse da neko nekoga nije dobro razumeo u press sali danas popodne, pred meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

I Poljak, i njegovi aduti sa iskustvom u Superligi, pa i u mečevima sa crno-belima, bili su izuzetno dobro raspoloženi tokom konferencije za medije, koja se odužila, pa je Stokovjet u jednom trenutku morao da je – prekine...

"Zamolio bih vas da ne postavljate toliko pitanja, žurimo na trening", rekao je strateg Zaglembja sa osmehom i konstatovao:

"Ma, to je sigurno deo vaše taktike, da nas izmorite pred utakmicu".

U četvrtak, u 20.15, navijači Partizana pohrliće na "JNA" da vide renovirani tim na evro-debiju u sezoni 2016/17 i pruže podršku momcima koje za prvi meč u sezoni bude odredio trener Ivan Tomić.

Oni će, sasvim izvesno, biti na velikim iskušenjima, jer im u goste dolazi tvrd, disciplinovan i motivisan sastav iz Poljske, u kojoj se inače "Parni valjak" i pripremao za sezonu koja je pred vratima.

"Ja jesam igrao za Makedoniju, ali sam Srbin, rođen sam u Beogradu", namignuo je Todorovski pred kraj konferencije, koja je počela izlaganjem trenera Stokovjeta.

"Vrlo sam miran, jer se pored mene nalaze dvojica najboljih odbrambenih igrača u timu", rekao je Stokovjet.

"Ovde smo iz dva razloga. Prvo, iz znatiželje, a drugo zato što ovo takmičenje smatramo veoma značajnim. Znamo kakav je Partizan tim, da je stalno učesnik evropskih takmičenja. Mi poslednjih godina, inače, igramo promenljivo, ali smo zato prošle sezone bili treći i to nas ohrabruje. Imamo interesantan tim, videćete, kombinacija je to iskusnih i mladih igrača", rekao je Stokovjet i dodao:

"Želimo da pokažemo da imamo kvalitet, ovde u Beogradu".

Čotra se nadovezao rečima...

"U ove kvalifikacije ulazimo, između ostalog, da bismo videli kakve su nam mogućnosti van Poljske. Partizanu se ne preti, ali to ne znači da nećemo ići na pobedu. Videćemo sutra šta će biti..."

Njegov klupski kolega rekao je...

"Došli smo po dobar rezultat pred revanš, ali i da vidimo kako stojimo u odnosu na iskusne ekipe kakva je Partizan".

Čotra je, kao jedan od aduta svog tima, istakao i uigranost.

"Nismo mnogo igrača promenili u poslednje tri sezone, a osnovni cilj kluba je da se uvode mladi fudbaleri sa naše Akademije. Takva je politika..."

Njihov trener rekao je i da...

"Naša prednost mogla bi da bude to što je Partizanu ovo prva utakmica u sezoni, nama nije, a prve utakmice mogu da budu izuzetno teške. Partizan ima kvalitetnih pojedinaca, ne bi bilo smisla da govorimo pojedinačno o njima, jer bi sutra zbog toga mogla da nas zaboli glava. Na Partizan gledamo kao tim, a sutra će se sastati dva tima, ne pojedinci".

Potom se nadovezao rečima da kod njega i igrača nema straha.

"Nismo došli u Beograd da bi nam ovde klecala kolena, već da igramo i borimo se. To je nedavno pokazala i naša reprezentacija koja se u Francuskoj borila hrabro. Tako ćemo i mi".

O Grobarima i atmosferi nisu preterano govorili, tim pre što najpopularniji poljski klubovi imaju takođe bučnu podršku s tribina i igrači Zaglembja imaju iskustva u nastupima pred takvom publikom.

"Očekujem da će se na stadionu pojaviti deset, do 15 hiljada ljudi, ali i u Poljskoj se igra pred punim tribinama. Biće i mojih rođaka, kao što reče trener, ali i 500 navijača našeg kluba", rekao je Todorovski, koji je u jednom trenutku bio u pregovorima sa crno-belima.

"Trebalo je da dođem, ali iskren da bude ne sećam se šta se dogodilo pa nisam... Rođen sam u Beogradu i znam šta znači igrati protiv Crvene zvezde i Partizana, to su utakmice u kojima si motivisan da uvek daš više nego obično", dodao je Todorovski, posle čega je Čotra konstatovao:

"Trudim se da ne razmišljam previše o atmosferi, već da utakmici priđem kao i svakoj drugoj".

Četvrtak, 20.15!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar