Мока Славнић: "Орлови", у Рију будите своји и максимално безобразни!

Речи Зорана Славнића о кошарци имају специфичну тежину, зато је порука после пласмана на Олимпијске игре први пут под именом Србија врло јасна.

Кошарка 16.07.2016 | 11:45
Мока Славнић: "Орлови", у Рију будите своји и максимално безобразни!
- Желим им да буду своји и максимално безобразни. Ако си талентован а ниси безобразан, онда као и да ниси талентован. То је наше највеће оружје и ако тако будемо играли, направићемо успех. У супротном, доживећемо дебакл - каже Славнић за “Блиц”.

Кошаркашка легенда верује да можемо до медаље.

- Имамо олакшицу јер смо у групи са Американцима, који су апсолутни фаворити. Реално је да будемо други и да уђемо у полуфинале. Када си међу четири, то је коректно и у борби си за медаљу. Кориговаћу мишљење ако на Играма видим неке екипе које су боље од нас, што сада не видим и зато верујем да можемо да се боримо за медаљу.

Славнић открива под којим околностима би вратио Бобана Марјановића у национални тим.

- Марјановић на своју одговорност није хтео да дође на квалификациони турнир од страха због повреде и да онда неће потписати велики уговор. Да сам ја селектор, никад га не бих узео, осим ако се не би јавно извинио, пре свега нацији и саиграчима. Сви остали који су дошли на турнир били су изложени повредама и опасности да не потпишу уговоре. Некоме је можда 250.000-300.000 евра велико као њему неколико милиона.

Око Бобијевог изостанка подигла се велика прашина.

- Он је бриљирао у Евролиги, а у НБА лиги је изузетно напредовао. Био би први центар, то Ђорђевић зна и ту нема места сујети. Међутим, мора да објасни да ли Марјановић није дошао или је то одлучио његов менаџер Миодраг Ражнатовић. Што се тиче Бобијевих квалитета, о томе је смешно говорити.
Највећи имају лудачку жељу за медаљом

- У животу једног спортисте или екипе, ако не одеш на Олимпијске игре, то је велика рупа. Када се оде тамо, онда је велика жеља да се освоји нека медаља и само они који су освојили злато знају колико је то важно. Данас сви највећи спортисти на свету, и Ђоковић, и Надал, и Федерер, говорим о познатим, имају лудачку жељу да освоје Олимпијске игре. Због тога ми је драго што ћемо нашу екипу гледати у Рију јер није рекла последњу реч.

Жао ми је што смо олакшали земљу за три милиона

- Драстично смо јачи од екипа са којима смо играли у Београду. Жао ми је што нисмо имали више вере у себе и што смо земљу олакшали за три милиона евра, колико смо морали да платимо за организацију турнира, јер смо толико јаки и где год да смо играли са овим екипама, ми бисмо прошли. Желим да видим да игра има укус и мирис, и да нас краси нешто што је увек красило играче са овог поднебља, а то је пре свега луцидност, креативност и нападачка игра. Кога у животу интересује чврста одбрана.

МОКИН СКЕНЕР "ОРЛОВА"

Теодосић

Најбољи креативац у последњих 20 година, са изузетном маштом. Такви играчи су незаменљиви.

Богдановић

Опасан играч, експлодирао.

Недовић

Може да искочи из другог плана, само му треба дати шансу.

Марковић и Јовић

Радници у одбрани који испуњавају тактичке задатке.

Калинић и Дангубић

Нови у репрезентацији, солидна крила.

Симоновић

Доста даје на моралном плану, не предаје се, велики борац. Може да га крене, али не мора.

Бирчевић

Рачунам на Бјелицу. Ипак, имам велики знак питања шта ће се десити после одговора Минесоте, они неће ризиковати, то је до њега. Не верујем да је као Ђинобили, Гасол и други, да ће рећи: “Ја хоћу да идем и ако ми ви не дате”.

Јокић

Показао раскошни таленат, не само у НБА као руки, већ и на турниру. Будућност наше кошарке.

Радуљица

Једини класични центар, треба нам још један да будемо озбиљна екипа.

Штимац

Изузетно борбен, селектору јако драг. Добро је за екипу да имате таквог играча.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар