Moka Slavnić: "Orlovi", u Riju budite svoji i maksimalno bezobrazni!

Reči Zorana Slavnića o košarci imaju specifičnu težinu, zato je poruka posle plasmana na Olimpijske igre prvi put pod imenom Srbija vrlo jasna.

Košarka 16.07.2016 | 11:45
Moka Slavnić: "Orlovi", u Riju budite svoji i maksimalno bezobrazni!
- Želim im da budu svoji i maksimalno bezobrazni. Ako si talentovan a nisi bezobrazan, onda kao i da nisi talentovan. To je naše najveće oružje i ako tako budemo igrali, napravićemo uspeh. U suprotnom, doživećemo debakl - kaže Slavnić za “Blic”.

Košarkaška legenda veruje da možemo do medalje.

- Imamo olakšicu jer smo u grupi sa Amerikancima, koji su apsolutni favoriti. Realno je da budemo drugi i da uđemo u polufinale. Kada si među četiri, to je korektno i u borbi si za medalju. Korigovaću mišljenje ako na Igrama vidim neke ekipe koje su bolje od nas, što sada ne vidim i zato verujem da možemo da se borimo za medalju.

Slavnić otkriva pod kojim okolnostima bi vratio Bobana Marjanovića u nacionalni tim.

- Marjanović na svoju odgovornost nije hteo da dođe na kvalifikacioni turnir od straha zbog povrede i da onda neće potpisati veliki ugovor. Da sam ja selektor, nikad ga ne bih uzeo, osim ako se ne bi javno izvinio, pre svega naciji i saigračima. Svi ostali koji su došli na turnir bili su izloženi povredama i opasnosti da ne potpišu ugovore. Nekome je možda 250.000-300.000 evra veliko kao njemu nekoliko miliona.

Oko Bobijevog izostanka podigla se velika prašina.

- On je briljirao u Evroligi, a u NBA ligi je izuzetno napredovao. Bio bi prvi centar, to Đorđević zna i tu nema mesta sujeti. Međutim, mora da objasni da li Marjanović nije došao ili je to odlučio njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Što se tiče Bobijevih kvaliteta, o tome je smešno govoriti.
Najveći imaju ludačku želju za medaljom

- U životu jednog sportiste ili ekipe, ako ne odeš na Olimpijske igre, to je velika rupa. Kada se ode tamo, onda je velika želja da se osvoji neka medalja i samo oni koji su osvojili zlato znaju koliko je to važno. Danas svi najveći sportisti na svetu, i Đoković, i Nadal, i Federer, govorim o poznatim, imaju ludačku želju da osvoje Olimpijske igre. Zbog toga mi je drago što ćemo našu ekipu gledati u Riju jer nije rekla poslednju reč.

Žao mi je što smo olakšali zemlju za tri miliona

- Drastično smo jači od ekipa sa kojima smo igrali u Beogradu. Žao mi je što nismo imali više vere u sebe i što smo zemlju olakšali za tri miliona evra, koliko smo morali da platimo za organizaciju turnira, jer smo toliko jaki i gde god da smo igrali sa ovim ekipama, mi bismo prošli. Želim da vidim da igra ima ukus i miris, i da nas krasi nešto što je uvek krasilo igrače sa ovog podneblja, a to je pre svega lucidnost, kreativnost i napadačka igra. Koga u životu interesuje čvrsta odbrana.

MOKIN SKENER "ORLOVA"

Teodosić

Najbolji kreativac u poslednjih 20 godina, sa izuzetnom maštom. Takvi igrači su nezamenljivi.

Bogdanović

Opasan igrač, eksplodirao.

Nedović

Može da iskoči iz drugog plana, samo mu treba dati šansu.

Marković i Jović

Radnici u odbrani koji ispunjavaju taktičke zadatke.

Kalinić i Dangubić

Novi u reprezentaciji, solidna krila.

Simonović

Dosta daje na moralnom planu, ne predaje se, veliki borac. Može da ga krene, ali ne mora.

Birčević

Računam na Bjelicu. Ipak, imam veliki znak pitanja šta će se desiti posle odgovora Minesote, oni neće rizikovati, to je do njega. Ne verujem da je kao Đinobili, Gasol i drugi, da će reći: “Ja hoću da idem i ako mi vi ne date”.

Jokić

Pokazao raskošni talenat, ne samo u NBA kao ruki, već i na turniru. Budućnost naše košarke.

Raduljica

Jedini klasični centar, treba nam još jedan da budemo ozbiljna ekipa.

Štimac

Izuzetno borben, selektoru jako drag. Dobro je za ekipu da imate takvog igrača.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar