Ко ће бити нови селектор рукометних "Змајева"?!

Рукометни савез БиХ расписао је конкурс за селектора мушке сениорске репрезентације. Сви који имају амбицију да наслиједе Драгана Марковића на клупи бх. рукометаша на конкурс, који је објављен данас, могу се пријавити од сриједе, 20. јула.

Остали спортови 13.07.2016 | 21:15
Ко ће бити нови селектор рукометних "Змајева"?!
Осим законских услова, сваки кандидат мора испуњавати и сљедеће услове, које је поставио РС БиХ: да посједује најмање звање вишег рукометног тренера, запажене резултате у у стручном раду са врхунским екипама, говори један од службених језика ЕХФ-а и ИХФ-а, има запажене резултате са екипама на међународној сцени, те да је спреман да заступа развој спорта у БиХ.

Одлуку о расписивању конкурса донијело је Предсједништво РС БиХ које је у уторак одржало сједницу у Сарајеву.

"Предсједништво је донијело одлуку да се приликом избора новог селектора поштују процедуре. Расписали смо конкурс, након чега ће Стручна комисија размотрити све пријаве које дођу. Затим ће предложити име кандидата за селектора, а онда ће Предсједништво именовати новог селектора. Договорили смо се да цијелу ову процедуру што брже окончамо, како би нови селектор бх. тима имао довољно времена да изврши све неопходне припремне радње пред старт квалификација за ЕУРО 2018 у новембру ове године. Надам се да ћемо до краја јула имати име новог селектора", казао је Енид Тахировић, потпредсједник РС БиХ.

Осим одлуке о конкурсу Предсједништво је јуче извршило ротацију, па је тако улогу предсједника од Тахировића преузео Здравко Миличевић који ће наредних 16 мјесеци бити први човјек РС БиХ.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар