Шаровић се састао са директором ЕБРД-а

Министар спољне трговине и економских односа и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ састао се са Филипом Бенетом Пхилип Беннетт, првим потпредсједником и извршним директором ЕБРД-а.

Република Српска 13.07.2016 | 17:20
Шаровић се састао са директором ЕБРД-а
Делегацију ЕБРД-а су чинили и Холгер Муент, директор за Западни Балкан, Сyлвиа Ганссер директор за Централну и Југоисточну Европу, Агниесзка Лукасик, директор Канцеларије првог потпредсједника и Иан Броwн, шеф Канцеларије ЕБРД-а у БиХ.

На састанку је разговарано о активностима ЕБРД-а у земљи, Реформској агенди за БиХ, наставку активности на припреми програма за БиХ у оквиру Иницијативе за инвестицијску климу и корпоративно управљање, као и другим планираним инвестицијама како у јавном тако и у приватном сектору.



Истакнута су два пројекта која су потписана приликом ове посјете, а то су Пројекат поправке од поплава и модернизације за цесте ФБиХ вриједности 65 милиона Еура и повећање кредита за 6 милиона Еура за Пројекат Сарајевске градске саобраћајнице.

Наглашен је велики значај ЕБРД-а од почетка дјеловања у БиХ, од када је уложено око 1,7 милијарди Еура и мобилизовано додатних средстава у износу од 2,1 милијарду Еура, као и намјера да ЕБРД и даље остане један од најзначајнијих партнера у имплементацији великих инфраструктурних пројеката.

Та намјера је очигледна и кроз ову посјету, као и кроз најаву посјете предсједника ЕБРД-а Суме Чакрабартија у августу ове године.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бајо

13.07.2016 15:46

Оде лова у Федерацију а наси бајни политицари Само терајте инат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.07.2016 17:18

65 милиона € за путеве по ФБиХ...па Миле, Жељка, шта је рећи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.07.2016 17:22

Они узимају паре од продаје телекома вец су 1000 км цеста направли није им висе ни потребно

Name

ЕУ

13.07.2016 20:17

Пола кипра је у ЕУ по узору на ту земљу федерација у европу а рс кад политицари додју памети

ОДГОВОРИТЕ