Šarović se sastao sa direktorom EBRD-a

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH sastao se sa Filipom Benetom Philip Bennett, prvim potpredsjednikom i izvršnim direktorom EBRD-a.

Republika Srpska 13.07.2016 | 17:20
Šarović se sastao sa direktorom EBRD-a
Delegaciju EBRD-a su činili i Holger Muent, direktor za Zapadni Balkan, Sylvia Gansser direktor za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Agnieszka Lukasik, direktor Kancelarije prvog potpredsjednika i Ian Brown, šef Kancelarije EBRD-a u BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima EBRD-a u zemlji, Reformskoj agendi za BiH, nastavku aktivnosti na pripremi programa za BiH u okviru Inicijative za investicijsku klimu i korporativno upravljanje, kao i drugim planiranim investicijama kako u javnom tako i u privatnom sektoru.



Istaknuta su dva projekta koja su potpisana prilikom ove posjete, a to su Projekat popravke od poplava i modernizacije za ceste FBiH vrijednosti 65 miliona Eura i povećanje kredita za 6 miliona Eura za Projekat Sarajevske gradske saobraćajnice.

Naglašen je veliki značaj EBRD-a od početka djelovanja u BiH, od kada je uloženo oko 1,7 milijardi Eura i mobilizovano dodatnih sredstava u iznosu od 2,1 milijardu Eura, kao i namjera da EBRD i dalje ostane jedan od najznačajnijih partnera u implementaciji velikih infrastrukturnih projekata.

Ta namjera je očigledna i kroz ovu posjetu, kao i kroz najavu posjete predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija u avgustu ove godine.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bajo

13.07.2016 15:46

Ode lova u Federaciju a nasi bajni politicari Samo terajte inat

ODGOVORITE
Name

Dragan

13.07.2016 17:18

65 miliona € za puteve po FBiH...pa Mile, Željka, šta je reći?

ODGOVORITE
Name

re

13.07.2016 17:22

Oni uzimaju pare od prodaje telekoma vec su 1000 km cesta napravli nije im vise ni potrebno

Name

EU

13.07.2016 20:17

Pola kipra je u EU po uzoru na tu zemlju federacija u evropu a rs kad politicari dodju pameti

ODGOVORITE