Очекивано - Леонардо не игра у четвртак!

Бразилац Леонардо, најављиван као велико појачање Партизана, неће бити чак ни у конкуренцији за састав у четвртак увече у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу Европе. Томић: "Тегови могу да буду само у глави, не у ногама".

Фудбал 13.07.2016 | 16:00
Очекивано - Леонардо не игра у четвртак!
Бразилац Леонардо није спреман да игра!

Потврдио је то данас тренер Партизана Иван Томић, рекавши да Бразилац, који је дошао пре неколико дана и који је најављиван као велико појачање, неће бити ни у саставу за меч против пољског Заглембја у четвртак увече.

"За сутрашњу утакмицу сигурно неће конкурисати за тим. Он сада ради онај део припрема који је екипа већ радила на почетку. Дошао је касно, има тек неколико тренинга са екипом и то не целе тренинге, већ делове, а друге делове ради одвојено. Конкурисаће сигурно за другу утакмицу", рекао је Томић на конференцији за новинаре.

За разлику од Леонарда, сви остали играчи су спремни (ситне "проблемчиће", како је рекао Томић, имали су Миладин Стевановић и Марко Јевтовић).

О Заглембју...

Партизан је на припремама у Пољској имао неколико спаринг партнера баш из земље одакле му долази прва препрека у Лиги Европе. За пољски фудбал, који је без дилеме, на вишем нивоу него наш фудбал (уосталом, Пољаци су били на Европском првенству), важи слична филозофија - чврсто, компаткно...

Ни Партизанов противник Заглелмбје није другачији. Оно што је главна карактеристика ове екипе, а Томић је каже добио информације о ривалу баш из Пољске и људи који познају тамошње фудбалске прилике, јесте да игра затвореније, али да је убитачан у контранападима. Таква игра му је и донела треће место у пољском првенству минуле сезоне.

Још једна предност Пољака могла би да буде у континуитету. Заглембје има исти тим (уз тек по који долазак или одлазак играча) и истог тренера већ три године. Континутитет јесте важан у фудбалу, али Томић сматра - не и пресудан.

"Сасвим сигурно је да једна од кључних ствари за постизање добрих резултата и синхронизовано кретање свих линија тима јесте континуитет игара. Они имају исти тим већ три године и познају се јако добро, што јесте њихова предност. Ми смо, за разлику од неких претходних година, сада брзо формирали нови тим, али са друге стране имамо доста нових играча и потребно је време да би се они упознали. Време фаворизује противника, али имамо и ми своје адуте на којима базирамо оптимизам. Контиуинет јесте важан фактор, али не и пресудан. Мотив прве утакмице у Европи, мотив дреса Партизана, мотив навијача ће, верујем, бити већи и снажнији и надоместити тај недостатак континуитета. Ми нисмо на највишој тачки физичке припремљености, али мислим да је кључна ствар у глави. Тегови могу да буду само у глави, не у ногама", истакао је Томић.

Тренер Партизана ће од свог тима тражити пре свега максималну концетрацију свих 90 минута, јер...

"Како год да се развија ситуација на терену, не смемо да се опустимо ниједног тренутка, јер је пољска екипа веома опасна из контранапада".

А Како ће играти Партизан?

"Партизан ће играти сходно својој традицији и историји", одговорио је Томић.

Ако погледамо каква је традиција и историја Партизана онда се из овог Томићевог одговора може закључити - офанзивно и на гол више.

Упитан да ли би "потписао" резултат од 1:0, Томић је одговорио да не размишља тако, нити функционише на тај начин.

"Сутрашња утакмица неће много тога решити. Надам се да ће доћи доста публике и да ћемо показати да желимо да играмо у складу са традицијом Партизана. Одговорно и храбро", додао је тренер Патизана.

Истакао је и да осећа "неупоредиво веће узбуђење него када је са Партизаном дебитовао у Европи као играч и спортски директор".

"Одговорност је далеко већа. Мислим да смо на доста добром нивоу и очекујем добар Партизан".

Дарко Брашанац, један од најискуснијих у тиму Партизана, рекао је да су сви спремни и орни за прву утакмицу у новом путовању ка Европи и да се циљ зна - победа, а до ње ће, како је навео, лакше доћи уз помоћ великог броја навијача.

Да ће црно-белима бити лако - неће, поготово што је реч о екипи која је компактна, чврста, долази из "фудбалске земље", али да је Партизан веће име - то свакако. Дакле, и на томе треба градити припрему утакмице. Не надмено, али не и уплашено. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар