Očekivano - Leonardo ne igra u četvrtak!

Brazilac Leonardo, najavljivan kao veliko pojačanje Partizana, neće biti čak ni u konkurenciji za sastav u četvrtak uveče u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Tomić: "Tegovi mogu da budu samo u glavi, ne u nogama".

Fudbal 13.07.2016 | 16:00
Očekivano - Leonardo ne igra u četvrtak!
Brazilac Leonardo nije spreman da igra!

Potvrdio je to danas trener Partizana Ivan Tomić, rekavši da Brazilac, koji je došao pre nekoliko dana i koji je najavljivan kao veliko pojačanje, neće biti ni u sastavu za meč protiv poljskog Zaglembja u četvrtak uveče.

"Za sutrašnju utakmicu sigurno neće konkurisati za tim. On sada radi onaj deo priprema koji je ekipa već radila na početku. Došao je kasno, ima tek nekoliko treninga sa ekipom i to ne cele treninge, već delove, a druge delove radi odvojeno. Konkurisaće sigurno za drugu utakmicu", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Za razliku od Leonarda, svi ostali igrači su spremni (sitne "problemčiće", kako je rekao Tomić, imali su Miladin Stevanović i Marko Jevtović).

O Zaglembju...

Partizan je na pripremama u Poljskoj imao nekoliko sparing partnera baš iz zemlje odakle mu dolazi prva prepreka u Ligi Evrope. Za poljski fudbal, koji je bez dileme, na višem nivou nego naš fudbal (uostalom, Poljaci su bili na Evropskom prvenstvu), važi slična filozofija - čvrsto, kompatkno...

Ni Partizanov protivnik Zaglelmbje nije drugačiji. Ono što je glavna karakteristika ove ekipe, a Tomić je kaže dobio informacije o rivalu baš iz Poljske i ljudi koji poznaju tamošnje fudbalske prilike, jeste da igra zatvorenije, ali da je ubitačan u kontranapadima. Takva igra mu je i donela treće mesto u poljskom prvenstvu minule sezone.

Još jedna prednost Poljaka mogla bi da bude u kontinuitetu. Zaglembje ima isti tim (uz tek po koji dolazak ili odlazak igrača) i istog trenera već tri godine. Kontinutitet jeste važan u fudbalu, ali Tomić smatra - ne i presudan.

"Sasvim sigurno je da jedna od ključnih stvari za postizanje dobrih rezultata i sinhronizovano kretanje svih linija tima jeste kontinuitet igara. Oni imaju isti tim već tri godine i poznaju se jako dobro, što jeste njihova prednost. Mi smo, za razliku od nekih prethodnih godina, sada brzo formirali novi tim, ali sa druge strane imamo dosta novih igrača i potrebno je vreme da bi se oni upoznali. Vreme favorizuje protivnika, ali imamo i mi svoje adute na kojima baziramo optimizam. Kontiuinet jeste važan faktor, ali ne i presudan. Motiv prve utakmice u Evropi, motiv dresa Partizana, motiv navijača će, verujem, biti veći i snažniji i nadomestiti taj nedostatak kontinuiteta. Mi nismo na najvišoj tački fizičke pripremljenosti, ali mislim da je ključna stvar u glavi. Tegovi mogu da budu samo u glavi, ne u nogama", istakao je Tomić.

Trener Partizana će od svog tima tražiti pre svega maksimalnu koncetraciju svih 90 minuta, jer...

"Kako god da se razvija situacija na terenu, ne smemo da se opustimo nijednog trenutka, jer je poljska ekipa veoma opasna iz kontranapada".

A Kako će igrati Partizan?

"Partizan će igrati shodno svojoj tradiciji i istoriji", odgovorio je Tomić.

Ako pogledamo kakva je tradicija i istorija Partizana onda se iz ovog Tomićevog odgovora može zaključiti - ofanzivno i na gol više.

Upitan da li bi "potpisao" rezultat od 1:0, Tomić je odgovorio da ne razmišlja tako, niti funkcioniše na taj način.

"Sutrašnja utakmica neće mnogo toga rešiti. Nadam se da će doći dosta publike i da ćemo pokazati da želimo da igramo u skladu sa tradicijom Partizana. Odgovorno i hrabro", dodao je trener Patizana.

Istakao je i da oseća "neuporedivo veće uzbuđenje nego kada je sa Partizanom debitovao u Evropi kao igrač i sportski direktor".

"Odgovornost je daleko veća. Mislim da smo na dosta dobrom nivou i očekujem dobar Partizan".

Darko Brašanac, jedan od najiskusnijih u timu Partizana, rekao je da su svi spremni i orni za prvu utakmicu u novom putovanju ka Evropi i da se cilj zna - pobeda, a do nje će, kako je naveo, lakše doći uz pomoć velikog broja navijača.

Da će crno-belima biti lako - neće, pogotovo što je reč o ekipi koja je kompaktna, čvrsta, dolazi iz "fudbalske zemlje", ali da je Partizan veće ime - to svakako. Dakle, i na tome treba graditi pripremu utakmice. Ne nadmeno, ali ne i uplašeno. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar