Радио је контролни под притиском због дербија

Четрнаестогодишњи Душан Савић је баш пред дерби морао да ради контролни задатак из математике. Ништа чудно, свуда се ближи крај школске године, па и у његовој, ОШ “Михајло Пупин” у Земуну, тачније у Галеници. И, био би то један посве обичан контролни задатак да млади Савић није на полеђини свог рада написао поруку наставници зашто није баш најбоље урадио постављене задатке.

Србија 13.07.2016 | 14:15
Радио је контролни под притиском због дербија
Порука је била врло кратка, али и врло јасна:

“Наставнице, радио сам овај контролни под притиском зато што ће дерби у суботу”.

Оваква искреност се не среће често. Душану је пријао и наставницин одговор. Написала му је “ОК!” и – дала тројку.

Читава ова прича врло брзо је доспјела и до руководства црвено-бијелих. На Маракани су угостили Душана Савића, његу мајку Зорицу и 17-годишњег брата Милоша, а храбост и оригиналност ученика наградио је Звездин капитен: Ненад Милијаш му је уручио дрес са бројем 12.

Зорица Савић каже да је била врло изненађена оваквим поступком свог млађег сина, али да је то заправо и не чуди имајући у виду колики је Звездаш.

“Била сам изненађена када сам то видјела, јер је Душан врло васпитано и стидљиво дијете. Од старијег сина бих то очекивала, али од њега не. Он увијек има трему на контролним из математике. Добија двојке и тројке, а сада је био посебно нервозан. Знам, јер сам видјела како је гледао утакмицу са ОФК Београдом”, рекла је Душанова мама.

А Душан? Он је обећао да ће сљедеће године имати највишу оцјену, али само – ако Звезда добије дерби.

“Обећао сам укућанима да ћу, ако Звезда побиједи, наредне године имати петицу из математике. Вјерујем у побједу и убијеђен сам да ће Милијаш да пресуди. Нисам ни знао да је мој контролни доспио у јавност. Када нам је наставница дијелила контролне задатке само се смијала када је прочитала моје име. Колико сам чуо, она је то и објавила на друштвеним мрежама”, поручио је мали Дуле Савић.

Његов брат Милош, и сам велики навијач Звезде, знао је шта ће бити на чувеном контролном.

“Рекао ми је на дан контролног шта ће да уради. Није ме изненадио, јер смо велики Звездаши”, открива старији брат.

Попут Душана Савића, поруку за наставницу имали су и у Црвеној звезди:

“Молимо наставницу математике дјечака Душана Савића да у првим данима наредне недјеље има разумијевање за евентуалну неспремност Звездаша на часовима математике. Разумите Душана, тензија и присак су велики”, поручили су из клуба са Маракане.

Дерби је.

Разумите.

Извор: црни-хумор.орг

Коментари / 0

Оставите коментар