Radio je kontrolni pod pritiskom zbog derbija

Četrnaestogodišnji Dušan Savić je baš pred derbi morao da radi kontrolni zadatak iz matematike. Ništa čudno, svuda se bliži kraj školske godine, pa i u njegovoj, OŠ “Mihajlo Pupin” u Zemunu, tačnije u Galenici. I, bio bi to jedan posve običan kontrolni zadatak da mladi Savić nije na poleđini svog rada napisao poruku nastavnici zašto nije baš najbolje uradio postavljene zadatke.

Srbija 13.07.2016 | 14:15
Radio je kontrolni pod pritiskom zbog derbija
Poruka je bila vrlo kratka, ali i vrlo jasna:

“Nastavnice, radio sam ovaj kontrolni pod pritiskom zato što će derbi u subotu”.

Ovakva iskrenost se ne sreće često. Dušanu je prijao i nastavnicin odgovor. Napisala mu je “OK!” i – dala trojku.

Čitava ova priča vrlo brzo je dospjela i do rukovodstva crveno-bijelih. Na Marakani su ugostili Dušana Savića, njegu majku Zoricu i 17-godišnjeg brata Miloša, a hrabost i originalnost učenika nagradio je Zvezdin kapiten: Nenad Milijaš mu je uručio dres sa brojem 12.

Zorica Savić kaže da je bila vrlo iznenađena ovakvim postupkom svog mlađeg sina, ali da je to zapravo i ne čudi imajući u vidu koliki je Zvezdaš.

“Bila sam iznenađena kada sam to vidjela, jer je Dušan vrlo vaspitano i stidljivo dijete. Od starijeg sina bih to očekivala, ali od njega ne. On uvijek ima tremu na kontrolnim iz matematike. Dobija dvojke i trojke, a sada je bio posebno nervozan. Znam, jer sam vidjela kako je gledao utakmicu sa OFK Beogradom”, rekla je Dušanova mama.

A Dušan? On je obećao da će sljedeće godine imati najvišu ocjenu, ali samo – ako Zvezda dobije derbi.

“Obećao sam ukućanima da ću, ako Zvezda pobijedi, naredne godine imati peticu iz matematike. Vjerujem u pobjedu i ubijeđen sam da će Milijaš da presudi. Nisam ni znao da je moj kontrolni dospio u javnost. Kada nam je nastavnica dijelila kontrolne zadatke samo se smijala kada je pročitala moje ime. Koliko sam čuo, ona je to i objavila na društvenim mrežama”, poručio je mali Dule Savić.

Njegov brat Miloš, i sam veliki navijač Zvezde, znao je šta će biti na čuvenom kontrolnom.

“Rekao mi je na dan kontrolnog šta će da uradi. Nije me iznenadio, jer smo veliki Zvezdaši”, otkriva stariji brat.

Poput Dušana Savića, poruku za nastavnicu imali su i u Crvenoj zvezdi:

“Molimo nastavnicu matematike dječaka Dušana Savića da u prvim danima naredne nedjelje ima razumijevanje za eventualnu nespremnost Zvezdaša na časovima matematike. Razumite Dušana, tenzija i prisak su veliki”, poručili su iz kluba sa Marakane.

Derbi je.

Razumite.

Izvor: crni-humor.org

Komentari / 0

Ostavite komentar