Апел да се радници заштите од врућине

Градоначелник Града Бијељина Мићо Мићић упутио је апел послодавцима и радницима да током дана као што је овај данас, са изузетно високим темепературама, поштују стандарде и прописе о заштити на раду, прије свега о коришћењу заштитне опреме и прављењу пауза током радног дана, како би се заштитило здравље запослених, а здравствени ризици свели на најмању могућу мјеру.

Република Српска 13.07.2016 | 10:22
Апел да се радници заштите од врућине
Градоначелник, такође, апелује на послодавце да, у складу са могућностима, радно вријеме прилагоде температурним приликама, како се у најтоплијим дијеловима дана не би обављали тежи физики послови и послови на отвореном.

Градоначелник Мићић је позвао учеснике у саобраћају на додатни опрез на саобраћајницама, а све остале становнике Града Бијељина да се придржавају савјета љекара о заштити од високих температура.

С обзиром на то да у законодавству Републике Српске не постоје законске одредбе о раду у неповољним микроклиматским условима, нити је прописано у којим микроклиматским условима би послодавци требало да обуставе рад запослених, градоначелник Мићић позива Министарство рада и борачко-инвалидске заштите да иницира доношење ових законских прописа.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Баш

13.07.2016 08:34

Какав апел, то важи за административне раднике. Грађевинске раднике не .ебе нико ни 2 %. или друге раднике на отвореном. Једна дрвопрерађивачка фирма из Теслића својим радницама на терену једва да паузу дозволи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

13.07.2016 08:34

Чуј Миће Мићића, што скупља гласове већ. Као брига за раднике, да не излазе на врућину. Јууууу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

13.07.2016 08:34

Данас, пред сутрашње драстично захлађење, ти се сјетио радника. Да и ти ниси преко ноћи завршио медицину и постао љекар. А да, заборавио сам да је почела кампања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Семберац

13.07.2016 11:07

Браво Семберац, бас је тако!

Name

13 ЈУЛИ

13.07.2016 17:51

КОД ОВИХ КРАВАТАНА ЗИМИ РАДИОЈАТОР ЉЕТИ ВЕНТИЛАТОР БОЛИ ЊИ РАЦКУ ЗА БИЈЕДОМ ЈА ДАНАС НА ГРАДЈЕВИНИ ПРОЛИО ЗНОЈИ КАО ОН ЗА 50 Г0ДИНА МИЦО ЈЕБИСЕ И НЕ СЕРИ

ОДГОВОРИТЕ