Apel da se radnici zaštite od vrućine

Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić uputio je apel poslodavcima i radnicima da tokom dana kao što je ovaj danas, sa izuzetno visokim temeperaturama, poštuju standarde i propise o zaštiti na radu, prije svega o korišćenju zaštitne opreme i pravljenju pauza tokom radnog dana, kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih, a zdravstveni rizici sveli na najmanju moguću mjeru.

Republika Srpska 13.07.2016 | 10:22
Apel da se radnici zaštite od vrućine
Gradonačelnik, takođe, apeluje na poslodavce da, u skladu sa mogućnostima, radno vrijeme prilagode temperaturnim prilikama, kako se u najtoplijim dijelovima dana ne bi obavljali teži fiziki poslovi i poslovi na otvorenom.

Gradonačelnik Mićić je pozvao učesnike u saobraćaju na dodatni oprez na saobraćajnicama, a sve ostale stanovnike Grada Bijeljina da se pridržavaju savjeta ljekara o zaštiti od visokih temperatura.

S obzirom na to da u zakonodavstvu Republike Srpske ne postoje zakonske odredbe o radu u nepovoljnim mikroklimatskim uslovima, niti je propisano u kojim mikroklimatskim uslovima bi poslodavci trebalo da obustave rad zaposlenih, gradonačelnik Mićić poziva Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite da inicira donošenje ovih zakonskih propisa.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Baš

13.07.2016 08:34

Kakav apel, to važi za administrativne radnike. Građevinske radnike ne .ebe niko ni 2 %. ili druge radnike na otvorenom. Jedna drvoprerađivačka firma iz Teslića svojim radnicama na terenu jedva da pauzu dozvoli.

ODGOVORITE
Name

građanin

13.07.2016 08:34

Čuj Miće Mićića, što skuplja glasove već. Kao briga za radnike, da ne izlaze na vrućinu. Juuuuu

ODGOVORITE
Name

Semberac

13.07.2016 08:34

Danas, pred sutrašnje drastično zahlađenje, ti se sjetio radnika. Da i ti nisi preko noći završio medicinu i postao ljekar. A da, zaboravio sam da je počela kampanja.

ODGOVORITE
Name

re Semberac

13.07.2016 11:07

Bravo Semberac, bas je tako!

Name

13 JULI

13.07.2016 17:51

KOD OVIH KRAVATANA ZIMI RADIOJATOR LJETI VENTILATOR BOLI NJI RACKU ZA BIJEDOM JA DANAS NA GRADJEVINI PROLIO ZNOJI KAO ON ZA 50 G0DINA MICO JEBISE I NE SERI

ODGOVORITE