Бивши капитен: "Орлови" могу до олимпијске медаље!

Ненад Крстић хвали игру Србије и верује да тим има квалитет да се попне на победничко постоље. "Можемо да узмемо одличје, али не бих тиме да стављам притисак на момке. Не заостајемо ми ни за једном репрезентацијом".

Кошарка 14.07.2016 | 13:15
Бивши капитен: "Орлови" могу до олимпијске медаље!
Ненад Крстић више није део кошаркашке репрезентације Србије, али будно прати тим слектора Александра Ђорђевића. Сматра да имају квалитет и игру да направе добар резултат на Олимпијским играма.

"Апсолутно су се заслужено пласирали на Олимпијске игре, исправили неку спортску неправду из прошле године, јер су заслужили да иду директно у Рио. Али можда ће касније, када се направи неки успех, бити слађе што се све овако десило. Играли су стварно добро, у неким тренуцима довољно, чак можда и не на врхунцу колики потенцијал имају", изјавио је за "Вечерње новости" Крстић.

Он сматра да су "орлови" кадри да се попну и на победничко постоље у Рију, али...

"Можемо да узмемо медаљу у Бразилу, али не бих тиме да стављам притисак на момке. Американци су фаворити, а све остале екипе су сличне. Не заостајемо ми ни за једном. Бразил можда треба избећи у четвртфиналу, јер су домаћини и имају добар састав. Али са свима може да се игра".

Крстић је анализирао противнике Србије у групној фази олимпијског турнира.

"Добро је што су Американци са нама у групи. Треба да тежимо ка томе да заузмемо место којим бисмо их избегли у полуфиналу. Ту су Французи... Али, рекао сам, са свима можемо да играмо, зашто не и са Американцима. Мало су ослабљени, али шта уопште значи кад су ослабљени. Игре су такве да, ако дођете спремни, имате велике шансе за висок лет. На ЕП имате прва, па друга фазу, треба држати форму три недеље. Сада се игра брзо и ако смо у доброј форми, имамо велике шансе да направимо добар резултат", сматра бивши капитен, који је предводио репрезентацију до сребрне медаље на Светском првенству 2014. године.

Крстић није тајио да се посебно наметнуо Никола Јокић.

"Одлично се уклопио, одушевљен сам његовим играма. Дечко има 21 годину, али игра зрело. Прави кошаркаш, може да дрибла, асистира, шутне. Такав нам је баш недостајао последњих година. Тип је играча као Немања Бјелица, који нам сада баш фали. Додатни квалитет је што може да игра и на позицији петице".

Бивши капитен није желео да га упоређује са собом.

"Не бих правио поређење, ипак смо различити играчи. Ја сам веома скроман, мислим да Никола може да направи много бољу каријеру него што је моја", додао је Крстић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар