Bivši kapiten: "Orlovi" mogu do olimpijske medalje!

Nenad Krstić hvali igru Srbije i veruje da tim ima kvalitet da se popne na pobedničko postolje. "Možemo da uzmemo odličje, ali ne bih time da stavljam pritisak na momke. Ne zaostajemo mi ni za jednom reprezentacijom".

Košarka 14.07.2016 | 13:15
Bivši kapiten: "Orlovi" mogu do olimpijske medalje!
Nenad Krstić više nije deo košarkaške reprezentacije Srbije, ali budno prati tim slektora Aleksandra Đorđevića. Smatra da imaju kvalitet i igru da naprave dobar rezultat na Olimpijskim igrama.

"Apsolutno su se zasluženo plasirali na Olimpijske igre, ispravili neku sportsku nepravdu iz prošle godine, jer su zaslužili da idu direktno u Rio. Ali možda će kasnije, kada se napravi neki uspeh, biti slađe što se sve ovako desilo. Igrali su stvarno dobro, u nekim trenucima dovoljno, čak možda i ne na vrhuncu koliki potencijal imaju", izjavio je za "Večernje novosti" Krstić.

On smatra da su "orlovi" kadri da se popnu i na pobedničko postolje u Riju, ali...

"Možemo da uzmemo medalju u Brazilu, ali ne bih time da stavljam pritisak na momke. Amerikanci su favoriti, a sve ostale ekipe su slične. Ne zaostajemo mi ni za jednom. Brazil možda treba izbeći u četvrtfinalu, jer su domaćini i imaju dobar sastav. Ali sa svima može da se igra".

Krstić je analizirao protivnike Srbije u grupnoj fazi olimpijskog turnira.

"Dobro je što su Amerikanci sa nama u grupi. Treba da težimo ka tome da zauzmemo mesto kojim bismo ih izbegli u polufinalu. Tu su Francuzi... Ali, rekao sam, sa svima možemo da igramo, zašto ne i sa Amerikancima. Malo su oslabljeni, ali šta uopšte znači kad su oslabljeni. Igre su takve da, ako dođete spremni, imate velike šanse za visok let. Na EP imate prva, pa druga fazu, treba držati formu tri nedelje. Sada se igra brzo i ako smo u dobroj formi, imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat", smatra bivši kapiten, koji je predvodio reprezentaciju do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Krstić nije tajio da se posebno nametnuo Nikola Jokić.

"Odlično se uklopio, oduševljen sam njegovim igrama. Dečko ima 21 godinu, ali igra zrelo. Pravi košarkaš, može da dribla, asistira, šutne. Takav nam je baš nedostajao poslednjih godina. Tip je igrača kao Nemanja Bjelica, koji nam sada baš fali. Dodatni kvalitet je što može da igra i na poziciji petice".

Bivši kapiten nije želeo da ga upoređuje sa sobom.

"Ne bih pravio poređenje, ipak smo različiti igrači. Ja sam veoma skroman, mislim da Nikola može da napravi mnogo bolju karijeru nego što je moja", dodao je Krstić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar