Боби "парафирао": Још увијек се надам позиву у Рио!

Српски центар Бобан Марјановић озваничио трогодишњи уговор са Детроит Пистонсима. На питање о наступу за Србију на Олимпијским играма, изјавио да је "све на селектору".

Кошарка 14.07.2016 | 12:15
Боби "парафирао": Још увијек се надам позиву у Рио!
Бобан Марјановић потписао је и званично трогодишњи уговор са Детроит Пистонсима, вредан 21 милион долара.

"Сматрамо да ће нам он донети потпуно нову димензију", рекао је тренер Пистонса Стен ван Ганди.

"Бобан игра одлично у нападу, док и у одбрани има важну улогу. Прошле сезоне, сходно минутажи коју је имао, био је један од најбољих стрелаца и скакача лиге. Има дугачке руке и готово да је непрелазан. Сјајно штити рекет и обруч и ми нисмо имали таквог типа играча прошле сезоне. Има величину која ће нам бити од помоћи и игра веома паметно у одбрани", невео је тренер Пистонса.

Директор Пистонса Џеф Боуер је рекао да је неколико скаута прибавило анализе о њему у иностранству и у НБА лиги.

"Он већ има широк опус, а тек ће расти", рекао је Боуер.

Марјановић је прошле године у екипи Сан Антонија просечно бележио 5,5 поена, 3,5 скокова за 9,4 минута проведених на паркету. Одиграо је 54 утакмице, од којих је на пет био у почетној постави. Свој најбољи учинак од 22 поена постигао је у априлу против Даласа, а у децембра прошле године против Финикса је постао први играч у историји Спурса са 12 скокова за 15 минута.

"Веома сам срећан што сам дошао у Детроит. Трудући се да пружим свој максимум. Радим напорно и трудим се да урадим све за тим. Желим да будем прави додатак 'Клиповима'", изјавио је Марјановић на представљању.

Марјановић, који ће у августу напунити 28 година, троструки је МВП Суперлиге Србије и одиграо је 220 међународних утакмица.

Доласком у Детроит употпунио је младу екипу Детроита, која расте у тим калибра за плеј-оф.

Пистонси имају максималан, петогодишњи уговор од 130 милиона долара с Андреом Драмондом и очекује се да с њим склопе и нови. Недавно су склопили уговоре са беком Ајшом Смитом и с нападачем Џоном Леуером што је њиховој селекцији додало дубину.

"Буквално имамо читаву селекцију спремну за бар три наредне године", рекао је Ван Ганди. "Сматрамо да је то група која ће заједно расти".

На званичној промоцији Боби је упитан и да ли ће наступати за Србију на Олимпијским играма, будући да су "орлови" изборили пласман у Рио. Српски горостас није имао одговор на то питање.

"Још не знам. Имам још неколико дана да сазнам шта се дешава. Надам се да ће ме селектор позвати на припреме. Желим да будем тамо, али не зависи од мене, него од тренера. Био бих веома срећан ако одлучи да ме позове. Али и ако то не учини, морам да прихватим такву одлуку", саопштио је Марјановић, који се и даље нада одласку у Рију, иако је Саша Ђорђевић јасно ставио до знања да ће у Бразил водити играче који су уз репрезентацију од првог дана припрема.

НБА И ЕВРОПА

Боби је објаснио разлику у игри између европске и НБА кошарке.

"Пре свега, игра у САД је много бржа. У Европи сам могао много дуже да останем у рекету, а овде морам много више да се крећем и користим руке у одбрани. Будући да је терен већи, то ми је било тешко у почетку. Требало ми је готово три месеца да у потпуности схватим правила и прилагодим се", навео је Марјановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар