Bobi "parafirao": Još uvijek se nadam pozivu u Rio!

Srpski centar Boban Marjanović ozvaničio trogodišnji ugovor sa Detroit Pistonsima. Na pitanje o nastupu za Srbiju na Olimpijskim igrama, izjavio da je "sve na selektoru".

Košarka 14.07.2016 | 12:15
Bobi "parafirao": Još uvijek se nadam pozivu u Rio!
Boban Marjanović potpisao je i zvanično trogodišnji ugovor sa Detroit Pistonsima, vredan 21 milion dolara.

"Smatramo da će nam on doneti potpuno novu dimenziju", rekao je trener Pistonsa Sten van Gandi.

"Boban igra odlično u napadu, dok i u odbrani ima važnu ulogu. Prošle sezone, shodno minutaži koju je imao, bio je jedan od najboljih strelaca i skakača lige. Ima dugačke ruke i gotovo da je neprelazan. Sjajno štiti reket i obruč i mi nismo imali takvog tipa igrača prošle sezone. Ima veličinu koja će nam biti od pomoći i igra veoma pametno u odbrani", neveo je trener Pistonsa.

Direktor Pistonsa Džef Bouer je rekao da je nekoliko skauta pribavilo analize o njemu u inostranstvu i u NBA ligi.

"On već ima širok opus, a tek će rasti", rekao je Bouer.

Marjanović je prošle godine u ekipi San Antonija prosečno beležio 5,5 poena, 3,5 skokova za 9,4 minuta provedenih na parketu. Odigrao je 54 utakmice, od kojih je na pet bio u početnoj postavi. Svoj najbolji učinak od 22 poena postigao je u aprilu protiv Dalasa, a u decembra prošle godine protiv Finiksa je postao prvi igrač u istoriji Spursa sa 12 skokova za 15 minuta.

"Veoma sam srećan što sam došao u Detroit. Trudući se da pružim svoj maksimum. Radim naporno i trudim se da uradim sve za tim. Želim da budem pravi dodatak 'Klipovima'", izjavio je Marjanović na predstavljanju.

Marjanović, koji će u avgustu napuniti 28 godina, trostruki je MVP Superlige Srbije i odigrao je 220 međunarodnih utakmica.

Dolaskom u Detroit upotpunio je mladu ekipu Detroita, koja raste u tim kalibra za plej-of.

Pistonsi imaju maksimalan, petogodišnji ugovor od 130 miliona dolara s Andreom Dramondom i očekuje se da s njim sklope i novi. Nedavno su sklopili ugovore sa bekom Ajšom Smitom i s napadačem Džonom Leuerom što je njihovoj selekciji dodalo dubinu.

"Bukvalno imamo čitavu selekciju spremnu za bar tri naredne godine", rekao je Van Gandi. "Smatramo da je to grupa koja će zajedno rasti".

Na zvaničnoj promociji Bobi je upitan i da li će nastupati za Srbiju na Olimpijskim igrama, budući da su "orlovi" izborili plasman u Rio. Srpski gorostas nije imao odgovor na to pitanje.

"Još ne znam. Imam još nekoliko dana da saznam šta se dešava. Nadam se da će me selektor pozvati na pripreme. Želim da budem tamo, ali ne zavisi od mene, nego od trenera. Bio bih veoma srećan ako odluči da me pozove. Ali i ako to ne učini, moram da prihvatim takvu odluku", saopštio je Marjanović, koji se i dalje nada odlasku u Riju, iako je Saša Đorđević jasno stavio do znanja da će u Brazil voditi igrače koji su uz reprezentaciju od prvog dana priprema.

NBA I EVROPA

Bobi je objasnio razliku u igri između evropske i NBA košarke.

"Pre svega, igra u SAD je mnogo brža. U Evropi sam mogao mnogo duže da ostanem u reketu, a ovde moram mnogo više da se krećem i koristim ruke u odbrani. Budući da je teren veći, to mi je bilo teško u početku. Trebalo mi je gotovo tri meseca da u potpunosti shvatim pravila i prilagodim se", naveo je Marjanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar