ЛШ: "Гроф" о Катаију, Канги, Моучеу, Фибелу, картонима...!

Тренер Црвене звезде прокометарисао је и утакмицу, и актере, и суђење и ривала...

Фудбал 13.07.2016 | 08:00
ЛШ: "Гроф" о Катаију, Канги, Моучеу, Фибелу, картонима...!
Премијера - чудна!

Било је потребно и вербалне и логистичке подршке на полувремену да би се извукло све лоше из првих 45 минута, када је шампион Србије могао да губи и 2:0 на Малти од сркомне Валете.

Завршено је, овако-онако, са релаксирајућих 1:2.

"Некако смо бојажљиво почели и првих у 20 минута нисмо изгледали баш најбоље", слегао је раменима тренер црвено-белих Миодраг Божовић и додао:

"Примили смо гол у тим тренуцима, можда смо имали мало и притиска због овог дуго чеканог дебија на европској сцени... Али, у сваком случају мислим да смо држали конце у већем делу, били бољи противник и заслужено победили".

Он није могао а да не примети игру своје "десетке" и најбољег стрелца Суперлиге из прошле сезоне, Александра Катаија, који је преласком с десне на леву страну почео да "везе" и ствара неприлике противнику, а меч је завршио као стрелац дивног гола за 1:1 и асистент за пуни преокрет.

''Задовољан сам како смо играли у нападу, поготово како је одиграо Катаи, који је пружио изванредну партију и дао феноменалан гол. С друге стране, дозволили смо Валети да створи много шанси", приметио је Божовић, чија је одбрана била на мукама услед дугих лопти с половине противника и када би омалени Жонатан кретао у продоре.

"Пуно смо грешили у пасу, али је то последица тога што пристижу нови играчи, физички нисмо на најбољем нивоу. Надам се да ће то све бити боље у наставку такмичења..."

Наставак је већ следећег уторка против истог ривала, у Љутице Богдана, мада је важан дан и петак кад ће бити одржан жреб за 3. коло, па ће Црвена звезда сазнати имена потенцијалних ривала.

Упитан је и за једног од четворице дебитаната, Пабла Моуче, који је на полувремену заменио Славољуба Срнића и допринео бољем утиску у наставку, конкретно - преокрету.

"Мислим да се јесте показао добро. Шта има да покаже. Он је играч изванредног квалитета, само од њега зависи да ли ће то да покаже", прокоментарисао је Божовић, који није "казнио" још једног дебитанта, Гелора Кангу, заменом на полувремену, иако је нова "осмица" екипе и креатор игре имао заиста лоше прво полувреме у новом клубу.

Оставио га је на терену и Канга му се "захвалио" савршеним пасом за Катаија, код акције за 1:1.

"Он је хтео премного, да се покаже, али опет, он је један од оних који је имао много добрих пасова, поготово на Моучеа и Катаија. Од њега треба очекивати све боље игре..."

Дебитовао је и Томас Фибел, који је у пару с капитеном Александром Луковићем имао много проблема у првом, нешто мање у другом делу игре. На полувремену, "Гроф" им је заменио места и у наставку су изгледали сигурније.

"Фибел је сасвим солидно одиграо, било је грешака, али оно што се тражи од њега је одрадио..."

Тројица важних играча Звезде превише наивно и непотребно добила су жуте картоне већ на премијери, против недораслог провиника. Ипак, Божовић није превише критиковао Уга Вијеиру, Катаија и Кангу.

"Да, али такав је критеријум био...", рекао је на констатацију да ти картони нису морали да се догоде.

"Судије су из Аустрије, тако су видели и мислим да морамо да водимо рачуна убудуће, јер се у Европи ништа не прашта".

Да ли је Звезда, сада, близу трећег кола?

"Док год има могућности да нас неко победи, не смемо да говоримо ништа и морамо да будемо опрезни. Али, очекујемо да још једном победимо пред нашим навијачима. Позивам их да подрже екипу јер овај тим има добар карактер у стварању и треба је подржати", закључио је Божовић, који ће се с екипом вратити у престоницу Србије у среду у току дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар