LŠ: "Grof" o Kataiju, Kangi, Moučeu, Fibelu, kartonima...!

Trener Crvene zvezde prokometarisao je i utakmicu, i aktere, i suđenje i rivala...

Fudbal 13.07.2016 | 08:00
LŠ: "Grof" o Kataiju, Kangi, Moučeu, Fibelu, kartonima...!
Premijera - čudna!

Bilo je potrebno i verbalne i logističke podrške na poluvremenu da bi se izvuklo sve loše iz prvih 45 minuta, kada je šampion Srbije mogao da gubi i 2:0 na Malti od srkomne Valete.

Završeno je, ovako-onako, sa relaksirajućih 1:2.

"Nekako smo bojažljivo počeli i prvih u 20 minuta nismo izgledali baš najbolje", slegao je ramenima trener crveno-belih Miodrag Božović i dodao:

"Primili smo gol u tim trenucima, možda smo imali malo i pritiska zbog ovog dugo čekanog debija na evropskoj sceni... Ali, u svakom slučaju mislim da smo držali konce u većem delu, bili bolji protivnik i zasluženo pobedili".

On nije mogao a da ne primeti igru svoje "desetke" i najboljeg strelca Superlige iz prošle sezone, Aleksandra Kataija, koji je prelaskom s desne na levu stranu počeo da "veze" i stvara neprilike protivniku, a meč je završio kao strelac divnog gola za 1:1 i asistent za puni preokret.

''Zadovoljan sam kako smo igrali u napadu, pogotovo kako je odigrao Katai, koji je pružio izvanrednu partiju i dao fenomenalan gol. S druge strane, dozvolili smo Valeti da stvori mnogo šansi", primetio je Božović, čija je odbrana bila na mukama usled dugih lopti s polovine protivnika i kada bi omaleni Žonatan kretao u prodore.

"Puno smo grešili u pasu, ali je to posledica toga što pristižu novi igrači, fizički nismo na najboljem nivou. Nadam se da će to sve biti bolje u nastavku takmičenja..."

Nastavak je već sledećeg utorka protiv istog rivala, u Ljutice Bogdana, mada je važan dan i petak kad će biti održan žreb za 3. kolo, pa će Crvena zvezda saznati imena potencijalnih rivala.

Upitan je i za jednog od četvorice debitanata, Pabla Mouče, koji je na poluvremenu zamenio Slavoljuba Srnića i doprineo boljem utisku u nastavku, konkretno - preokretu.

"Mislim da se jeste pokazao dobro. Šta ima da pokaže. On je igrač izvanrednog kvaliteta, samo od njega zavisi da li će to da pokaže", prokomentarisao je Božović, koji nije "kaznio" još jednog debitanta, Gelora Kangu, zamenom na poluvremenu, iako je nova "osmica" ekipe i kreator igre imao zaista loše prvo poluvreme u novom klubu.

Ostavio ga je na terenu i Kanga mu se "zahvalio" savršenim pasom za Kataija, kod akcije za 1:1.

"On je hteo premnogo, da se pokaže, ali opet, on je jedan od onih koji je imao mnogo dobrih pasova, pogotovo na Moučea i Kataija. Od njega treba očekivati sve bolje igre..."

Debitovao je i Tomas Fibel, koji je u paru s kapitenom Aleksandrom Lukovićem imao mnogo problema u prvom, nešto manje u drugom delu igre. Na poluvremenu, "Grof" im je zamenio mesta i u nastavku su izgledali sigurnije.

"Fibel je sasvim solidno odigrao, bilo je grešaka, ali ono što se traži od njega je odradio..."

Trojica važnih igrača Zvezde previše naivno i nepotrebno dobila su žute kartone već na premijeri, protiv nedoraslog provinika. Ipak, Božović nije previše kritikovao Uga Vijeiru, Kataija i Kangu.

"Da, ali takav je kriterijum bio...", rekao je na konstataciju da ti kartoni nisu morali da se dogode.

"Sudije su iz Austrije, tako su videli i mislim da moramo da vodimo računa ubuduće, jer se u Evropi ništa ne prašta".

Da li je Zvezda, sada, blizu trećeg kola?

"Dok god ima mogućnosti da nas neko pobedi, ne smemo da govorimo ništa i moramo da budemo oprezni. Ali, očekujemo da još jednom pobedimo pred našim navijačima. Pozivam ih da podrže ekipu jer ovaj tim ima dobar karakter u stvaranju i treba je podržati", zaključio je Božović, koji će se s ekipom vratiti u prestonicu Srbije u sredu u toku dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar