ЛШ - квалификације: Лига шампиона на Гибралтару? Линколн каже ДА!

Линколн Ред Импс, првак Гибралтара, победио на свом терену, у првом мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона Селтик. Овако је било у квалификацијама за Лигу шампиона овог уторка...

Фудбал 12.07.2016 | 22:45
ЛШ - квалификације: Лига шампиона на Гибралтару? Линколн каже ДА!
Сензационална титула Лестера у Енглеској, па португалско злато на ЕУРО 2016. Да ли смо сада на прагу и треће сензације у 2016. години, овај пут у Лигу шампиона?

После елиминације Флора из Талина у првом колу (1:2, 2:0), гибралтарски шампион Линколн остварио је још једну сензационалну победу.

Далеко већу, са снажним одјеком!

И док је један бивши првак Европе муку мучио на Малти, али ипак победио, други је кикснуо - Селтик! Екипа која први пут наступа у квалификацијама за Лигу шампиона савладала је на домаћем терену шкотског великана 1:0 и тако стекла добре шансе за пролаз даље.

Гол одлуке постигао је Ли Каскјаро, иначе стрелац првог међународног гола за Линколн у дуелу са Естонцима у првом колу. Имали су Шкоти скоро цело друго полувреме да изједначе, али је остало 1:0.

"Луда" утакмица виђена је у Израелу, где је Хапоел Бер Шева стигао до тријумфа против Шерифа из Тираспоља, и то након великог преокрета и чак три досуђена пенала за домаће! Први нису искористили, али друга два јесу, па је велико славље уследило након трећег гола у 90. минуту.

Разочарао је и дугогодишњи аустријски шампион Салцбург, али је ипак славио. Ред Булов клуб је једва савладао летонског представника Лиепају 1:0, поготком свог најбољег стрелца Жонатана Соријана у 83. минуту утакмице.

Мучио се представник Аустрије Салзбург. Скупоцен тим под спонзорском шапом Ред Була морао је да учини све како би на обе плећке оборио предсдтавника Летоније Лијепају.

Промашивали су Аустријанци, скакали по нервима навијача, али је спасилац био Џонатан Соријано. Некадашњи омладинац Барсе је сачекао лопту на 16 метара у 83.минуту и успео да погоди мрежу. Велики уздах олакшања се вероватно чуо у Салзбургу, пошто је Ред Бул и претходних година знао навијачима да сервира непријатна изненађења.

У једном од дербија рунде загребачки Динамо је савладао Вардар 2:1 у Скопљу. "Модри" су већ у првих 30 минута стекли два гола предности после аутогола Мијушковића и поготка Рога, да би наду Македонцима врадио Јермен Ховханес Хамбардзумјан пола сата пре краја дуела.

Динамо се са осмхом враћа из Скопља. Дуел некадашњих ривала из лиге старе Југославије завршио се према очекивањима. Вардар је имао вољу и жељу, али је Динамо на сув квалитет и европско искуство покорио главни град Македоније.

Тренер хрватрског шампиона Цицо Крањчар није могао да рачуна на прехлађеног Пјацу, али је и у таквом односу снага Динамо показао квалитет. Јесте Вардар био повремено бољи ривал. Међутим, за девет минута првог полувремена Модри су стигли до капиталне предности. Прво је Мијушковић после центаршута Хилала Суданија погодио сопствену мрежу. Алжирац је био асистент и у 30.минуту, а стрелац је био Рог.

Коначан резултат поставио је Хабртсјуман на асистенцију Велкоског. Могао је Вардар до изједначења, али је Балотели погодио стативу.

Реванш мечеви на програму су 19. и 20. јула, а жријеб трећег кола заказан је за 15. јул.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА:

Зрињски Мостар (БиХ) - Легија Варшава (Пољска) 1:1 (0:0)
/Катанец 57 - Николић 49/

Динамо Тбилиси (Грузија) - Алашкерт (Јерменија) 2:0 (0:0)
/Китеишвили 55, Квилитаја 69 пен/


Карабак (Азербејџан) - Дуделанж (Луксембург) 2:0 (2:0)
/Ричард 11 пен, 28/

Хапоел Бер Шева (Израел) - Шериф (Молдавија) 3:2 (0:1)
/Огу 43, Барда 52 пен, Ради 90 пен - Иванчић 22, Брезовец 64/

БАТЕ Борисов (Бјелорусија) - Сеинајоки (Финска) 2:0 (1:0)
/Кендиш 32, Родионов 68/

Линколн (Гибралтар) - Селтик (Шкотска) 1:0 (0:0)
/Л. Каскјаро 52/

ТНС (Велс) - АПОЕЛ (Кипар) 0:0

Валета (Малта) - Црвена звезда (Србија) 1:2 (1:0)
/Фалконе 15 - Катаи 66, Сикимић 75/

Вардар (Македонија) – Динамо Загреб (Хрватска) 0:2
Асани 55 – Мијушковић 22аг, Рог 30

Салцбург (Аустрија) – Лиепаја (Летонија) 1:0
Соријано 83

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар