LŠ - kvalifikacije: Liga šampiona na Gibraltaru? Linkoln kaže DA!

Linkoln Red Imps, prvak Gibraltara, pobedio na svom terenu, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona Seltik. Ovako je bilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog utorka...

Fudbal 12.07.2016 | 22:45
LŠ - kvalifikacije: Liga šampiona na Gibraltaru? Linkoln kaže DA!
Senzacionalna titula Lestera u Engleskoj, pa portugalsko zlato na EURO 2016. Da li smo sada na pragu i treće senzacije u 2016. godini, ovaj put u Ligu šampiona?

Posle eliminacije Flora iz Talina u prvom kolu (1:2, 2:0), gibraltarski šampion Linkoln ostvario je još jednu senzacionalnu pobedu.

Daleko veću, sa snažnim odjekom!

I dok je jedan bivši prvak Evrope muku mučio na Malti, ali ipak pobedio, drugi je kiksnuo - Seltik! Ekipa koja prvi put nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona savladala je na domaćem terenu škotskog velikana 1:0 i tako stekla dobre šanse za prolaz dalje.

Gol odluke postigao je Li Kaskjaro, inače strelac prvog međunarodnog gola za Linkoln u duelu sa Estoncima u prvom kolu. Imali su Škoti skoro celo drugo poluvreme da izjednače, ali je ostalo 1:0.

"Luda" utakmica viđena je u Izraelu, gde je Hapoel Ber Ševa stigao do trijumfa protiv Šerifa iz Tiraspolja, i to nakon velikog preokreta i čak tri dosuđena penala za domaće! Prvi nisu iskoristili, ali druga dva jesu, pa je veliko slavlje usledilo nakon trećeg gola u 90. minutu.

Razočarao je i dugogodišnji austrijski šampion Salcburg, ali je ipak slavio. Red Bulov klub je jedva savladao letonskog predstavnika Liepaju 1:0, pogotkom svog najboljeg strelca Žonatana Sorijana u 83. minutu utakmice.

Mučio se predstavnik Austrije Salzburg. Skupocen tim pod sponzorskom šapom Red Bula morao je da učini sve kako bi na obe plećke oborio predsdtavnika Letonije Lijepaju.

Promašivali su Austrijanci, skakali po nervima navijača, ali je spasilac bio Džonatan Sorijano. Nekadašnji omladinac Barse je sačekao loptu na 16 metara u 83.minutu i uspeo da pogodi mrežu. Veliki uzdah olakšanja se verovatno čuo u Salzburgu, pošto je Red Bul i prethodnih godina znao navijačima da servira neprijatna iznenađenja.

U jednom od derbija runde zagrebački Dinamo je savladao Vardar 2:1 u Skoplju. "Modri" su već u prvih 30 minuta stekli dva gola prednosti posle autogola Mijuškovića i pogotka Roga, da bi nadu Makedoncima vradio Jermen Hovhanes Hambardzumjan pola sata pre kraja duela.

Dinamo se sa osmhom vraća iz Skoplja. Duel nekadašnjih rivala iz lige stare Jugoslavije završio se prema očekivanjima. Vardar je imao volju i želju, ali je Dinamo na suv kvalitet i evropsko iskustvo pokorio glavni grad Makedonije.

Trener hrvatrskog šampiona Cico Kranjčar nije mogao da računa na prehlađenog Pjacu, ali je i u takvom odnosu snaga Dinamo pokazao kvalitet. Jeste Vardar bio povremeno bolji rival. Međutim, za devet minuta prvog poluvremena Modri su stigli do kapitalne prednosti. Prvo je Mijušković posle centaršuta Hilala Sudanija pogodio sopstvenu mrežu. Alžirac je bio asistent i u 30.minutu, a strelac je bio Rog.

Konačan rezultat postavio je Habrtsjuman na asistenciju Velkoskog. Mogao je Vardar do izjednačenja, ali je Baloteli pogodio stativu.

Revanš mečevi na programu su 19. i 20. jula, a žrijeb trećeg kola zakazan je za 15. jul.

REZULTATI DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA:

Zrinjski Mostar (BiH) - Legija Varšava (Poljska) 1:1 (0:0)
/Katanec 57 - Nikolić 49/

Dinamo Tbilisi (Gruzija) - Alaškert (Jermenija) 2:0 (0:0)
/Kiteišvili 55, Kvilitaja 69 pen/


Karabak (Azerbejdžan) - Dudelanž (Luksemburg) 2:0 (2:0)
/Ričard 11 pen, 28/

Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Šerif (Moldavija) 3:2 (0:1)
/Ogu 43, Barda 52 pen, Radi 90 pen - Ivančić 22, Brezovec 64/

BATE Borisov (Bjelorusija) - Seinajoki (Finska) 2:0 (1:0)
/Kendiš 32, Rodionov 68/

Linkoln (Gibraltar) - Seltik (Škotska) 1:0 (0:0)
/L. Kaskjaro 52/

TNS (Vels) - APOEL (Kipar) 0:0

Valeta (Malta) - Crvena zvezda (Srbija) 1:2 (1:0)
/Falkone 15 - Katai 66, Sikimić 75/

Vardar (Makedonija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:2
Asani 55 – Mijušković 22ag, Rog 30

Salcburg (Austrija) – Liepaja (Letonija) 1:0
Sorijano 83

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar