ЛШ - видео: Неуиграна Звезда славила преокретом ''из 1 у 2'' на Малти!

Звезда клизила ка дну Медитерана, али је магични Катаи извадио појас за спасавање! Црвено-бели се брукали у првом полувремену, али фуриозном игром у наставку савладала Валету – 2:1!

Фудбал 12.07.2016 | 22:30
ЛШ - видео: Неуиграна Звезда славила преокретом ''из 1 у 2'' на Малти!
Звезда је – Катаи! Клизио је српски шампион ка још једној европској катастрофи, ка временима не тако давним и порозним, али је појас за спасавање у Валети извукао велемајстор фудбала из Србобрана. Црвена звезда је повратак у квалификације за Лигу шампиона оверила победом на Малти против Валете  (2:1), међутим тешко је рећи да ли српски шампион има више разлога за бригу или весеље.

Тачно је да је Звезда васкрсла у другом полувремну. По диктату Катаија деловала силовито и убитачно, али основно питање гласи: Како су Малтежани дошли уопште у ситуацију да се надају позитивном резултату против бившег еврпског шампиона?

Тачно је да се резултат једино памти у фудбалу, али просто јез абрињавајуће колико је Звезда деловала неповезано и интертно у првом полувремену. Није било Канге, није билоВијеире, није било тимске одбране, није било бокова.... Али другове ошамућене малтешким ваздухом скупио је на једној гомили већ поменути Александар Катаији и то уз помоћПабла Моучеа. Рано је за оцене, али чини се да би Аргентинац могао да донесе нову димензију у Звездину игру.

Где сте били? Нигде! Шта сте радили? Ништа. Такав утисак се стекао о припрема Црвене звезде гледајући издање српског шампиона у првом полувремену утакмице у Валети. На страну што је домаћин успео да поведе врхунским поготком Фалконеа... Игра великана са Маракане није имала ни главу ни реп. Било је мучно гледати како Луковић и другови не могу да се похватају на терену.

Дефанзивни блок домаћина покушавали су гости да пробију игром на силу и пасовима уназад. Комплетан везни ред Црвене звезде био је обичан спори ритам бенд, Канга је промашио првих пет додавања, а потом ширио руке у неверици гледајући статичну игру саиграча. Обичан плебс је гледајући слику са Медитерана само лаконски прокоментарисао:„Ово ништа не ваља“.

Навијачима Црвене звезде вероватно су пред очима титрала слике из Казахстана,Украјине и свих претходних европских страдања у тренутку када је судијска тројка поништила још један поготак Фалконеа. Пуцала је одбрана Црвене звезде по боковима и у средини као бижутерија на танком концу.

Мирис катастрофе је могао да се осети, европске амбиције Црвене звезде могле да се олупају о хриде Медитеранског мора, али негде на полувремену Луковић и другови су ваљда схватили да им се не би исплатило да из фолдера рекордера оду у друштво изгубљених генерација.



Стручни штаб Црвене звезде одлучио се да у ватру европске премијере убаци и Пабла Моучеа. Био је то испоставило се прави потез, пошто су са некадашњим чланом Боке Јуниорс црвено-бели коначно почели да шире одбрану домаћина као панта питу. Звезда је почела да игра и синхронизовани пресинг, да дави Валету... Егзекутор је био Александар Катаији. Са обе руке је потпио нејаког ривала. Једноставно, када је мајсторска нота момка из Србобрана постала доминантна у Валети све је било јасно. Домаћа публика је могла да седне и ужива.

Катаи је на пас пробуђеног Канге велемајсторски изједначио, а потом је препознатљивим дриблингом са голом спојио Предрага Сикимића. Још једног Звездиног јунака.





Имала је Звезда још прилика, мада је клецала и у одбрани. Први тријумф црвено-белих у Европи још од 2013.године

ВАЛЕТА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:0)

(Фалконе 15 - Катаи 65, Сикимић 75)

Стадион: Хибернијан у Валети.

 Капацитет: 4000

Судија: Александар Харкам (Аустрија)

ВАЛЕТА (4-5-1): Бонело – Гил, Карауна, Азопарди, Борг - Пани, Ромеу, Брифа, Агире, Џонатан - Фалконе (од 40. Сантјаго).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Кахриман – Цветковић, Фибел, Луковић, Ибањез – Ле Талек, Доналд, Срнић (од 46. Моуче), Канга, Катаи (од 80. Руиз) – Вијеира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар