LŠ - video: Neuigrana Zvezda slavila preokretom ''iz 1 u 2'' na Malti!

Zvezda klizila ka dnu Mediterana, ali je magični Katai izvadio pojas za spasavanje! Crveno-beli se brukali u prvom poluvremenu, ali furioznom igrom u nastavku savladala Valetu – 2:1!

Fudbal 12.07.2016 | 22:30
LŠ - video: Neuigrana Zvezda slavila preokretom ''iz 1 u 2'' na Malti!
Zvezda je – Katai! Klizio je srpski šampion ka još jednoj evropskoj katastrofi, ka vremenima ne tako davnim i poroznim, ali je pojas za spasavanje u Valeti izvukao velemajstor fudbala iz Srbobrana. Crvena zvezda je povratak u kvalifikacije za Ligu šampiona overila pobedom na Malti protiv Valete  (2:1), međutim teško je reći da li srpski šampion ima više razloga za brigu ili veselje.

Tačno je da je Zvezda vaskrsla u drugom poluvremnu. Po diktatu Kataija delovala silovito i ubitačno, ali osnovno pitanje glasi: Kako su Maltežani došli uopšte u situaciju da se nadaju pozitivnom rezultatu protiv bivšeg evrpskog šampiona?

Tačno je da se rezultat jedino pamti u fudbalu, ali prosto jez abrinjavajuće koliko je Zvezda delovala nepovezano i intertno u prvom poluvremenu. Nije bilo Kange, nije biloVijeire, nije bilo timske odbrane, nije bilo bokova.... Ali drugove ošamućene malteškim vazduhom skupio je na jednoj gomili već pomenuti Aleksandar Kataiji i to uz pomoćPabla Moučea. Rano je za ocene, ali čini se da bi Argentinac mogao da donese novu dimenziju u Zvezdinu igru.

Gde ste bili? Nigde! Šta ste radili? Ništa. Takav utisak se stekao o priprema Crvene zvezde gledajući izdanje srpskog šampiona u prvom poluvremenu utakmice u Valeti. Na stranu što je domaćin uspeo da povede vrhunskim pogotkom Falkonea... Igra velikana sa Marakane nije imala ni glavu ni rep. Bilo je mučno gledati kako Luković i drugovi ne mogu da se pohvataju na terenu.

Defanzivni blok domaćina pokušavali su gosti da probiju igrom na silu i pasovima unazad. Kompletan vezni red Crvene zvezde bio je običan spori ritam bend, Kanga je promašio prvih pet dodavanja, a potom širio ruke u neverici gledajući statičnu igru saigrača. Običan plebs je gledajući sliku sa Mediterana samo lakonski prokomentarisao:„Ovo ništa ne valja“.

Navijačima Crvene zvezde verovatno su pred očima titrala slike iz Kazahstana,Ukrajine i svih prethodnih evropskih stradanja u trenutku kada je sudijska trojka poništila još jedan pogotak Falkonea. Pucala je odbrana Crvene zvezde po bokovima i u sredini kao bižuterija na tankom koncu.

Miris katastrofe je mogao da se oseti, evropske ambicije Crvene zvezde mogle da se olupaju o hride Mediteranskog mora, ali negde na poluvremenu Luković i drugovi su valjda shvatili da im se ne bi isplatilo da iz foldera rekordera odu u društvo izgubljenih generacija.



Stručni štab Crvene zvezde odlučio se da u vatru evropske premijere ubaci i Pabla Moučea. Bio je to ispostavilo se pravi potez, pošto su sa nekadašnjim članom Boke Juniors crveno-beli konačno počeli da šire odbranu domaćina kao panta pitu. Zvezda je počela da igra i sinhronizovani presing, da davi Valetu... Egzekutor je bio Aleksandar Kataiji. Sa obe ruke je potpio nejakog rivala. Jednostavno, kada je majstorska nota momka iz Srbobrana postala dominantna u Valeti sve je bilo jasno. Domaća publika je mogla da sedne i uživa.

Katai je na pas probuđenog Kange velemajstorski izjednačio, a potom je prepoznatljivim driblingom sa golom spojio Predraga Sikimića. Još jednog Zvezdinog junaka.





Imala je Zvezda još prilika, mada je klecala i u odbrani. Prvi trijumf crveno-belih u Evropi još od 2013.godine

VALETA – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)

(Falkone 15 - Katai 65, Sikimić 75)

Stadion: Hibernijan u Valeti.

 Kapacitet: 4000

Sudija: Aleksandar Harkam (Austrija)

VALETA (4-5-1): Bonelo – Gil, Karauna, Azopardi, Borg - Pani, Romeu, Brifa, Agire, Džonatan - Falkone (od 40. Santjago).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Cvetković, Fibel, Luković, Ibanjez – Le Talek, Donald, Srnić (od 46. Mouče), Kanga, Katai (od 80. Ruiz) – Vijeira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar